Huumeruiskuille on nyt oma roskis Joutsenon kirjaston luona ekopisteen läheisyydessä

Joutsenon kirjaston läheisyyteen ekopisteen luokse on asennettu yksi Etelä-Karjalan ensimmäisistä huumeruiskujen keräysastioista. Myös muut viisi tulevat Lappeenrantaan. – Nyt seurataan,

Huumeruiskuille tarkoitetuissa keräilyastioissa varoitetaan vaarallisesta jätteestä. Kuva Anu Kiljunen

Sari Pullinen

Joutsenon kirjaston läheisyyteen ekopisteen luokse on asennettu yksi Etelä-Karjalan ensimmäisistä huumeruiskujen keräysastioista. Myös muut viisi tulevat Lappeenrantaan.

– Nyt seurataan, miten ne alkavat täyttyä. Kun nämä ovat ensimmäiset, on vaikea sanoa, kuinka usein ne pitäisi tyhjentää ja löytävätkö ruiskut niihin, sanoo Lappeenrannan kaupungin työnjohtaja Tarmo Hellström.

Sijoituspaikka on asukkaiden ja asiantuntijoitten toiveitten mukainen. Hellström sanoo, että keräilyastian paikkaa voi vaihtaa, ellei niihin ilmesty ruiskuja tai neuloja.

Aloitteen keräysastioista tekivät kuntalaiset. Astiat suojaavat asukkaita neulojen haitoilta ja vähentävät ympäristöstä löytyvien neulojen määrää. Ne on tarkoitettu vain huumeruiskuille ja -neuloille. Muuta roskaa niihin ei saa laittaa.

Neuloja on aina käsiteltävä varoen. Astiat hankkii ja tyhjentää Lappeenrannan kaupunki.

Eksoten Neupis tarjoaa terveys- ja sosiaalineuvontaa suonensisäisiä huumeita käyttäville ja heidän läheisilleen. Neupiksella on toimipisteet sekä Imatralla (Tainionkoskentie 1) että Lappeenrannassa (Valto Käkelän katu 1). Neupiksessa myös jaetaan pistovälineitä ja vaihdetaan niitä puhtaisiin.

SARI PULLINEN

Kommentoi