0

Eksote sallii lähiomaisten vierailut, mutta syytä varovaisuuteen on edelleen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on lieventänyt vierailuja koskevia ohjeitaan.

Jatkossa lähiomaiset saavat vierailla Etelä-Karjalan keskussairaalassa ja muilla vuodeosastoilla. Vierailukielto yksiköihin asetettiin maaliskuussa koronaepidemian vuoksi.

Ympärivuorokautisissa asumisyksiköissä suositellaan vierailuja ulkona, mutta poikkeustapauksessa tietyin järjestelyin vierailu lähiomaisille on sallittu myös yksiköissä.

Vierailujen aikana tulee mahdollisuuksien mukaan noudattaa kahden metrin turvaväliä. Siitä voidaan tarvittaessa joustaa, jos ulkoiluttajalla on suu-nenäsuojus.

Jos asumisyksikössä asiakkaalla on käytössään yhden hengen huone, voidaan vierailu toteuttaa yksiköstä annettavan kirurgisen suu-nenäsuojan kanssa myös asiakkaan huoneessa. Muutoin vierailija ohjataan yksikön muuhun tilaan.

Vierailijoita voi asumisyksikköön tulla enintään kaksi kerrallaan. Vierailuista tulee sopia ennalta yksikön kanssa.

Osastoilla ja muissa Eksoten tiloissa vierailijoita ohjataan kylteillä ja he saavat kirurgisen suu-nenäsuojan.

Eksotelta toivotaan, että hyväkuntoisten, pian kotiutuvien, potilaiden osalta suosittaisiin ensisijaisesti etäyhteydenottoa. Potilaalle voi soittaa tämän omaan puhelimeen tai ottaa yhteyttä mobiililaitteella. Videopuhelut ovat sallittuja ja suositeltuja.

Tapaamista ehdotetaan mahdollisuuksien mukaan ulkona. Muutoin vierailu tehdään potilaan omassa huoneessa. Sairaalan muissa tiloissa ei saa liikkua ja kanttiinissa vierailujen aikana käyminen ei ole sallittua.

Kaikilta vierailijoilta vaaditaan edelleen hyvää käsihygieniaa sekä yksiköihin sisään tuleville annetaan vierailun yhteydessä kirurginen suu-nenäsuojus. Vierailijat eivät saa saapua yksiköihin sairaina.

Vierailijoiden tulee käyttää aina ensin käsihuuhdetta ja asettaa vasta sitten kirurginen suu-nenäsuojain kasvoille. Käsihuuhdetta tulee käyttää myös pois lähtiessä sekä muutenkin tarpeen mukaan.

Eksoten alueella ei ole todettu uusia tartuntoja 25.5.2020 jälkeen, mutta pandemia jatkuu.

JERE TOSSAVAINEN

Viikon kysymys

Millainen luonnonjäillä liikkuja olet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä