0

Onko sinulla norppamuistoja?

Joutsenolainen lintuharrastaja Harri Hasari lähti viikko sitten torstaina veneellä mökiltään Pullikaisesta lintujen bongausreissulle kohti Suurta Lintusaarta, kun hän Ruokolahden ja Joutsenon aluevesien rajan tuntumassa näki kaksi saimaannorppaa köllöttelemässä luodolla.

Oletko sinä nähnyt norppia? Vastaa kyselyymme ja kerro kohtaamisestasi saimaannorpan kanssa kommenttikentässä. Mahdollisen kuvamuiston norpasta voit lähettää sähköpostitse osoitteella toimitus@joutsenolehti.fi.

Oletko nähnyt Saimaalla norppaa?

 • En koskaan (67%, 40 ääntä)
 • Useammin (20%, 12 ääntä)
 • Kerran (13%, 8 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 60

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Onko sinulla norppamuistoja?

 • 5.7.2020 at 17:51
  Permalink

  Ei ole omaa venettä, että ei siellä paljon liikukaan. Mutta nekin kerrat, mitä on sitten päässyt liikkumaan tai on käynyt uimassa ei ole valitettavasti norppia näkynyt. Kivan olisi nähdä, ovat niin söpöjä.

 • 7.7.2020 at 10:28
  Permalink

  Lapsuudessa 1980-luvulla tuli veneiltyä Saimaalla aika paljon. Silti vain kerran näin Käyhkäällä oletetun norpan päälaen vain vilaukselta, ennen kuin otus sukelsi. Nykyään liikun Saimaalla ehkä kerran kesässä, jos sitäkään, joten ei ole oikein tilaisuuksiakaan nähdä norppaa. Tälle kesälle on kylläkin norppavesille suuntautuva risteily tiedossa, joten josko vihdoin tärppäisi.

 • 7.7.2020 at 13:27
  Permalink

  Saimaalla olen paljon aikaa viettänyt mutta norppa on edelleen näkemättä. Sääli, ehkä vielä joku päivä…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Millainen luonnonjäillä liikkuja olet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä