Joutseno-päivien pääjuhla esitteli uuden tulentallojan

Joutseno-päivien pääjuhlaa päästiin viettämään lauantaina torilla helteisessä säässä. Auringonpaisteeseen asetellut penkit jäivät melko tyhjiksi, kun yleisö pakkautui istumaan toriaidan päälle

Joutseno-päivien pääjuhlaa päästiin viettämään lauantaina torilla helteisessä säässä. Auringonpaisteeseen asetellut penkit jäivät melko tyhjiksi, kun yleisö pakkautui istumaan toriaidan päälle puitten varjoon.

Matti Ahvonen jätti tulentallojan tehtävät kaksi vuotta palveltuaan.

– Vauhtia riitti, oli kaikkiaan parikymmentä lähtöä. Mukavaa oli. Minä olen nyt vapaa mies, Ahvonen sanoi ja jätti ”Joutsenon ylimmän viran” seuraajalleen Tapio Jauholle.

Rieskaemäntä Tuula Partanen taputteli hempeästi Jauhon tulentallojaksi ja puki hänelle tulentallojan paidan.

– En olisi uskonut, että tämä kunniatehtävä miun kohalle sattuu. Jos vointia on, niin kyllä mie tän hoian, Jauho lupasi.

Vuoden joutsenolainen 2019 Veeti Tikkanen esitti muun muassa kokonaan itse tekemänsä kappaleen Lokakuu ja kertoi opintojensa sujuneen hyvin Sibelius-lukiossa.

Hänen seuraajakseen Joutseno-lehden lukijat valitsivat Hanni Lindemanin. Lindeman kertoi puheenvuorossaan, että neljäs runokirja näkee päivänvalon tulevina kuukausina.

Juhlapuheen piti sotakamreeri Kalevi Sirén. Hän on kotoisin Konnunsuolta ja asuu Kouvolassa. Hän puhui asiantuntevan seikkaperäisesti Suomen ja Joutsenon historiasta, jotka ovat hänen kiinnostuksen kohteitaan.

SARI PULLINEN

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka