0

Kasvomaskien jakeluajat muuttuvat

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) muuttaa kasvomaskien jakelupisteidensä palveluaikoja ensi viikolla. Joutsenon hyvinvointiasemalla maskeja jaetaan keskiviikkoisin kello 9–12.

Koko maakunnassa kasvomaskeja on tähän mennessä jaettu yli 2 000 hakijalle, joista yli puolet asioi jakelupisteissä ensimmäisenä jakelupäivänä 28. elokuuta. Alkuryntäyksen jälkeen hakijamäärät ovat vähentyneet.

Maskit on tarkoitettu vähävaraisille, joilla ei ole mahdollisuutta ostaa niitä itse. Kankaisia maskeja jaetaan neljä kappaletta per henkilö. Niiden mukana saa ohjeet kasvomaskin oikeaoppiseen käyttöön ja pesuun.

 

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta Suomeen palattaessa. Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

THL:n antama kasvomaskin käyttösuositus on voimassa Etelä-Karjalassa, sillä maakunnassa on viimeisen kahden viikon aikana todettu kaksi koronavirustartuntaa, joista viimeisin 29.8.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaista on noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

 

Viikon kysymys

Millainen luonnonjäillä liikkuja olet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä