0

Mielipidekirjoitus: Valistakaa lapsia liikenteen riskeistä

Hyvät joutsenolaiset, minä pyydän ystävällisesti, että valistaisitte lapsianne liikenneturvallisuudesta miten toimia liikenteessä.
 
Olen Joutsenossa asuvana henkilönä huomannut, kuinka välinpitämätöntä joidenkin joutsenolaisten nuorten käytös on liikenteessä, kun on puhe jalkakäytävällä ajamisesta tai tienylityksestä ja siitä, kuinka pysäköintialueilla pyöräillään.
 
Erityisesti Joutsenon S-Marketin pysäköintialueella on tullut nähtyä monesti tilanteita, kuinka nuoriso syöksyy polkupyörien kanssa autojen ohitse kuin autoja ei olisi lainkaan.
 
 
Yksi vakava virhe, ja se tietää reissua sairaalaan, tai pahimmassa tapauksessa hautaan.
 
 
Kun katson tällaisia tapauksia sivusta, niin mieleeni tulee kysymys, onko nuorisolla kuoleman toivomus liikenteessä ollessaan?
 
Esimerkkinä tällä viikolla, kun olin ajamassa S-Marketin pysäköintialueella peruuttaen pysäköintiruudusta pois, tämä teini-ikäinen tyttö ilmestyi autoni taakse pimeästä kulmasta sellaisella vauhdilla, että jos en olisi ollut tarkkana, se olisi todennäköisesti johtanut onnettomuuteen.
 
Autoilijoilla on vastuunsa ratin takana ollessa, mutta olisi tärkeää pitää mielessä, että jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tulee myös pitää muuta liikennettä silmällä, kun liikkuvat vilkkailla alueilla.
 
Yksi vakava virhe, ja se tietää reissua sairaalaan, tai pahimmassa tapauksessa hautaan.
 
ANTTI IKONEN
Joutseno
 
 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaivoslakia tiukentaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä