0

Matti Nykäsestä on ilmestynyt kaksi uutta elämäkertaa

Mäkihyppääjä Matti Nykäsestä on juuri ilmestynyt kaksi elämäkertakirjaa.
 
Matin maailma – Äärimmäisyyksien ihminen ja urheilija Matti Nykänen on Kirjapajan kustantama. Sen kuvaillaan kertovan monin tavoin ristiriitaisesta ihmisestä.
 
Kirjoittajat, Arto Teronen ja Jouko Vuolle, ovat kokeneita urheilutoimittajia, jotka seurasivat Nykäsen uraa varhaisista vaiheista lähtien. Äänessä teoksessa on Nykäsen läheisiä, kilpakumppaneita ja hänen kanssaan töitä tehneet.
 
Elämä oli laiffii -kirja on Otavan kustantama. Sen ovat tehneet tietokirjailija ja toimittaja Marko Lempinen ja Nykäsen kanssa työskennellyt muusikko Jussi Niemi.
 
– Halusimme kertoa tarinan, jossa ihminen mielenmaisemineen tulisi ensin ja teot ja seuraukset vasta sitten. Matin poikkeuksellisessa elämässä riitti monia ulottuvuuksia, ja niiden ymmärtäminen voi palvella eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä, Lempinen kertoo.
 
Elämä oli laiffii perustuu laajaan arkistomateriaaliin, tekijöiden omiin tietoihin ja kokemuksiin sekä yli sataan haastatteluun. Haastateltavien joukossa oli esimerkiksi Nykäsen läheisiä, ystäviä, kilpakumppaneita, valmentajia ja psykologeja. 
 
Nykäsestä on kirjoitettu useita kirjoja jo näitä ennen.
 
Nykänen menehtyi Joutsenossa 55-vuotiaana 4. helmikuuta 2019.
 
SARI PULLINEN

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaivoslakia tiukentaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä