Lautakunta ei vakuuttunut uuden Joutsenon lukion tarpeellisuudesta

Aloite uuden lukion perustamiseksi Joutsenoon antaa lasten ja nuorten lautakunnan mielestä korkeintaan ideoita peruskoulun kehittämiseen Joutsenossa. Lautakunta nostaa lausunnossaan esiin

Lasten ja nuorten lautakunta ei löytänyt lausunnossaan järeitä perusteita uuden lukion perustamiseksi Joutsenoon. Arkistokuva on lakkautetun Joutsenon lukion viimeiseltä keväältä vuodelta 2014. Kuva Mirja Rantala

Sari Pullinen

Aloite uuden lukion perustamiseksi Joutsenoon antaa lasten ja nuorten lautakunnan mielestä korkeintaan ideoita peruskoulun kehittämiseen Joutsenossa.

Lautakunta nostaa lausunnossaan esiin Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkimuksen vuodelta 2014. Sen mukaan suurinta osaa kouluista ei voida tilastollisesti erottaa toisistaan, ja erityisesti pienten lukioiden tulokset vaihtelevat paljon vuosittain.

Kun Lappeenrannan lukiot yhdistettiin lukuvuoden 2014-2015 alusta, kaupungin tavoitteena oli laadukkaan ja monipuolisen opetustarjonnan säilyttäminen kaikille. Tavoite on yhä sama, vaikka lukiokoulutuksen valtionosuudet ovat jääneet jälkeen, mikä tekee tehtävästä haasteellisemman.

Valtion rahoitusjärjestelmä suosii pieniä kuntia ja niiden lukioita.

Lukio ei lautakunnan mukaan mahtuisi Joutsenon uuteen kouluun, sillä se on mitoitettu peruskoulun tarpeisiin. Valtuustoaloitteessa esitettyjen ilmasto- ja urheilupainotteisuutta voidaan lautakunnan mukaan järjestää nykyisissäkin lukioissa.

Asia menee seuraavaksi kaupunginvaltuustoon.

SARI PULLINEN

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka