0

Ahvenlammen saunojen jatko on epävarmaa – tarvittaisiin kiireesti päätös, suljetaanko se kokonaan vai osoitetaanko sille kunnostusrahaa

Tavallisesti Ahvenlammen saunakausi alkaa lokakuun alusta. Nyt täytyy odotella ensin uuden laiturin valmistumista.
Saunojen ja rannan ylläpito kuuluu vuokralaiselle, mutta tässä kohtaa kaupunki tulee hätiin.
Kiinteistöpäällikkö Kimmo Valtonen Lappeenrannan Toimitilat Oy:sta (LATO) kertoo, että parhaillaan odotellaan tarjouksia laitureista sekä sitä, että lammen vuokralainen hyväksyy laiturin takaisinmaksun kaupungille.
– Vuokralainen on mahdollistanut sen, että Ahvenlammen saunoja on pystytty pitämään auki minimaalisella budjetilla, joten kiitos siitä heille, sanoo kiinteistöjohtaja Timo Hämäläinen LATOsta.
Ensi vuodeksi lammelle ei ole varattu rahaa kaupungin budjettiin.
– Olemme halunneet säilyttää palvelun, ja se on tehty mahdollisimman vähällä rahalla, mutta nyt olisi päättäjien aika tehdä päätös: joko Ahvenlammen saunoista luovutaan kokonaan, tai sitten niille osoitetaan rahaa ja ne pannaan kuntoon, Timo Hämäläinen selvittää.

Pitäisikö Ahvenlammen saunat säilyttää?

 • Kyllä (93%, 334 ääntä)
 • Ei (7%, 25 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 359

Loading ... Loading ...
 
Ahvenlammen jatkoon vaikuttavat myös kaupungin muut yleiset saunat, Myllysaaren sauna sekä Hinkan saunat. Keskusteltu on myös uudesta saunamaailmasta.
Hinkan saunoille kaupunki etsii parhaillaan uutta yrittäjää. Tarjoukset on jätettävä 9. lokakuuta kello 13:een mennessä.
Kiinnostusta tehtävään on ollut.
 
SARI PULLINEN
 

7 kommenttia aiheesta “Ahvenlammen saunojen jatko on epävarmaa – tarvittaisiin kiireesti päätös, suljetaanko se kokonaan vai osoitetaanko sille kunnostusrahaa

 • 30.9.2020 at 22:45
  Permalink

  Ehdottomasti pitää säilyttää. Surullista ja suorastaan häpeällisen säälittävää on se, että kaupungilta pitää anella ja odottaa ylipäänsä minkäänlaista ylläpitorahoitusta kohteelle. Kaupungin linja ilmeisesti on, että kuntalaisia palvelevat virkistysmahdollisuudet tulisi pyöriä pyhällä hengellä. Kaikenlaisia monitoimiareenoja ja katettuja kenttiä haihatellaan silmät kiiluen, mutta yhteen vaivaiseen laituriin ei yhtäkkiä löydy pennin jeniä kenenkään sukan varresta. Naurettavaa.

  Ja tuo argumentti ”Ahvenlammen jatkoon vaikuttavat myös kaupungin muut yleiset saunat, Myllysaaren sauna sekä Hinkan saunat. Keskusteltu on myös uudesta saunamaailmasta.” ei liity tähän asiaan millään lailla. Millä lailla Myllysaaren sauna vaikuttaa Ahvenlammen ylläpitoon? Sijainti aivan eri laidalla kaupunkia ja käyttäjäkunta aivan eri. Eikö kaupunkiin mahdu kokonaista kahta avantosaunaa? Hinkanranta taas on auki silloin kun Ahvenlampi on kiinni ja päinvastoin, joten eivät vaikuta toistensa toimintaan millään lailla. Tuo saunamaailma nyt on vielä pelkän haaveilun ja haihattelun asteella, mitään konkreettista asian eteen ei vielä ole tehty tai päätetty. Vaikka asia lähtisi huomenna etenemään, menee vähintään muutama vuosi ennenkuin saunamaailma on pystyssä. Eikä silloinkaan houkuttele Joutsenon alueelta ajamaan keskustaan satama-altaan äärelle, varsinkin jos omalta alueelta löytyisi perinteinen saunakeidas ja kirkasvetinen lampi.

  Samalla haluaisin nähdä ja kuulla niitä neljää ihmistä, jotka ovat nyt äänestäneet saunaa vastaan. Miksi näin, perustelkaa, ja montako kertaa olette itse palvelua käyttäneet?

 • 1.10.2020 at 05:48
  Permalink

  Ehdottomasti tarvitaan näitä pieniä ja halpoja tunnelmallisia saunoja. Joku eekoon saunamaailma hilaa käyntimaksut 12 euroon, saunojen lämpö pidetään 60 asteessa ja keskitytään myymään olutta enemmän kuin tarjoamaan hyvä saunakokemus.

 • 2.10.2020 at 08:58
  Permalink

  Voi miten hyvät kommentit, juuri asiaa, mitä itsekin ajattelin eli ei tarvitse toistaa. En ole monta kertaa käynyt Ahvenlammella saunassa, Hinkassa enemmän, mutta ilman muuta saa Joutsenossa olla muutakin kuin se, että tänne työnnetään asumaan kaikki narkkarit ja juopot. Ei kaupunkiin monikaan lähde ajamaan, etenkään vanhemmat ihmiset ja totta tuo hintalappu saunomiselle siellä tulisi olemaan.
  Toivottavasti kaupunki joku päivä heräisi tuosta Ruususen unestaan ja huomaisi, että pieni on suurta. Kyseessä ei ole suuri kaupunki ja rahaa ei ole, mutta kun se halli vaan pitäisi keskustaan saada, niin muustahan se olisi luovuttava. Mielellään myös kuulisin mielipiteen näiltä kahdeksalta (8), jotka nyt ovat lopettamisen kannalla äänestyksessä. Ovatko kantakaupungista? Eikö yleensäkin olisi hyvä perustella kantansa?!

  • 4.10.2020 at 12:49
   Permalink

   Matka saunojen välillä on jo sellainen ettei voi edes kuvitella saunan takia jonkun ajavan yli 10km sanoakseen esim Myllysaaressa. Koronan takia saunoja määrät on pieniä joten kaikki eivät edes pääse saunaan, lisäksi pitäisi olla joku alueellinen suunnitelma palveluista esim 20km säteellä.
   Jos vuokralainen kunnostaa, tottakai kaupunki hyvittää vaikka vuokrissa

 • 2.10.2020 at 10:04
  Permalink

  Edellisiin kommentteihin lisäisin vielä yhteissaunakulttuurin nousun sekä ekoloogisuus ajatuksen polttoaineen kulutuksen sekä saunojen rakentamisen suhteen. On ollut havaittavissa nousua että nuoret aikuiset arvostavat yhteissaunomista, missä yhdistyy rentoutuminen, yhdessä olo ja tietysti peseytyminen. Samalla kun yhteissaunominen yleistyy koettu tarve rakentaa oma sauna, missä saunotaan vähemmän sosiaalisesti, asettuu kyseenalaiseksi. Paikalliset yhteissaunat, kunten Ahvenlammen sauna, vastaavat polttoaineen säästymiseen sekä pienentävät tarvetta omien saunojen rakentamiseen.

 • 4.10.2020 at 16:01
  Permalink

  Ehdottamasti pitää säilyttää.

 • 5.10.2020 at 12:32
  Permalink

  Aivan ehdottomasti säilytettävä. edellisten kanssa samaa mieltä. Rahaa yhden laiturin kunnostamiseen on löydyttävä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä