Hirvipeijaisten järjestämistä ei suositella alkavalla hirvestyskaudella

Suomen Metsästäjäliitto ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK eivät suosittele hirvipeijaisten järjestämistä koronapandemian takia. Järjestöt esittävät, että metsästysseurat peruisivat tai

Arkistokuva Tiina Mansikka

Joutseno-lehti

Suomen Metsästäjäliitto ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK eivät suosittele hirvipeijaisten järjestämistä koronapandemian takia.

Järjestöt esittävät, että metsästysseurat peruisivat tai siirtäisivät peijaisiaan tältä syksyltä ja tulevalta talvelta tuonnemmaksi koronaviruksen aiheuttaman riskin takia.

– Koronariski on nyt kohonnut ja erilaiset kokoontumiset ovat aiheuttaneet sairastumisia. Siksi on ymmärrettävää, että peijaisia ei näissä olosuhteissa pystytä järjestämään, toteaa MTK:n kenttäjohtaja Timo Leskinen järjestöjen yhteisessä tiedotteessa.

Hirvipeijaiset ovat monella kylällä merkittävä vuotuinen kokoontuminen. Tiedotteen mukaan peijaisten sijasta voidaan järjestää kyläläisten kokoontuminen väljästi makkaratulille tai lihakeitoille taivasalle niin, että koronariski voidaan ottaa huomioon.

Hirvenmetsästys alkaa täysimittaisesti lauantaina 10. lokakuuta.

Kommentoi