0

Viikon nettikysely: Tarvitseeko junien pysähtyä Joutsenossa?

Väyläviraston hahmotelmat tulevien vuosikymmenten itäradasta saattavat merkitä sitä, että junat eivät enää pysähdy Joutsenossa. Myös muut pikkuasemat sulkeutuisivat.

Tavoitteena on lyhentää matka-aikaa Joensuun ja Helsingin välillä. Mitä mieltä olet näistä hahmotelmista?

 

Tarvitseeko junien pysähtyä Joutsenossa?

 • Kyllä (92%, 117 ääntä)
 • Ei (8%, 10 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 127

Loading ... Loading ...

5 kommenttia aiheesta “Viikon nettikysely: Tarvitseeko junien pysähtyä Joutsenossa?

 • 22.10.2020 at 09:35
  Permalink

  Ehdottomasti tarvitsee!
  Asumme pääradan varrella ja meillä on yhtä suuri oikeus päästä junaan kuin muillakin! Matkustus pääkaupunkiseudulle tai Joensuuhun hankaloituisi, jos ensin pitäisi ajaa henkilöautolla lähikaupunkiin ja jättää auto sinne matkan ajaksi. Joutsenon Opistolle olisi entistä vaikeampaa päästä. Tuo suunniteltu matka-ajan kymmenen minuutin lyhennys on mitätön hyöty siitä aiheutuviin hankaluuksiin verrattuna!

 • 22.10.2020 at 21:00
  Permalink

  Ei tarvitse, Joutseno on tätä nykyä Lappeenrannan nukkumalähiö, eli sivukylä ja näin ollen rittää kun juna pysähtyy Imatralla ja Lappeenrannassa.

 • 22.10.2020 at 22:32
  Permalink

  Ehdottomasti! Veronmaksajina joutsenolaiset ovat oikeutettuja tähän palveluun omalta asuinalueelta. Lpraan on kuitenkin matkaa 20km. Ei kenenkään matkustajan matka ole 10min kiinni. Perheiden lapsista ja lapsenlapsista monet asuvat muualla. Junalla on helppo kulkea, ja vastassa on ovat tutulla asemalla vanhemmat tai isovanhemmat. Omalta asemalta on myös vanhempien ihmisten helppo matkustaa lastensa luo. Opiskelijat kulkevat opiskelukaupunkeihinsa. Joukkoliikenne on ilmastoystävällisempää.

 • 26.10.2020 at 13:49
  Permalink

  Kyllä ehdottomasti tarvitsee pysähtyä monesta jo lehdessäkin esille tulleesta syystä. Itse kukin voi kohentaa Joutsenon aseman tarpeellisuusarviota, johon VR:n lipputilasto vaikuttanee. En esimerkiksi käytä työnantajan sarjalippuja, jotka saa vain Imatralta tai Lappeenrannasta, jolloin lipputilastossa näkyy joko Imatra tai Lpr. Sen sijaan hankkimalla itse työmatkaliput Joutsenosta lipputilastoon saa kirjautumaan asiointiasemaksi nimenomaan Joutsenon mennen tullen. Asemien lakkauttamisen sijaan paikallista junaliikennettä tulisi elvyttää seutukunnan jo hiljentyneiden asemien välillä, kun siihen kohta kaksoisraidekin antaa uusia mahdollisuuksia.

 • 4.11.2020 at 13:43
  Permalink

  Ei tarvitse pysähtyä, kunhan hidastaa vähäsen. Mihinköhän sen säästyneen kymmenminuuttisen käyttäisin?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä