0

Viikon nettikysely: Käytätkö kasvomaskia?

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) päätti perjantaina ottaa käyttöön täysmaskituksen toimipisteissään koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikissa Eksoten asiakas- ja potilastiloissa henkilökunta, asiakkaat, potilaat ja saattajat käyttävät kasvomaskia tai kirurgista suu-nenäsuojainta, jos heidän terveydentilansa sen sallii. Käyttöä edellytetään myös lapsilta, jos he siihen kykenevät.

Maski tulee huolehtia matkaan jo kotoa lähdettäessä ja maski on hyvä pukea päälle jo ennen yksikköön saapumista. Useamman tunnin viipyville suositellaan kirurgista suu-nenäsuojusta. Tällaisessa tapauksessa suojain annetaan viimeistään toimintayksikössä.

Uusi ohje ei koske Eksoten asumisyksiköissä eikä osastohoidossa olevia asiakkaita, joiden suojautumistoimet pysyvät ennallaan.

– Pelkkä kasvomaskin käyttö ei yksin riitä. Tärkeintä on noudattaa turvaväliä ja hyvää käsihygieniaa, sanoo Etelä-Karjalan alueellisen COVID-19-tilannekuvaryhmän puheenjohtaja, Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula.

Tilannekuvaryhmän viime kokouksessa viime perjantaina todettiin koronavirusepidemian olevan Etelä-Karjalassa perustasolla, eikä uusia suosituksia tai rajoituksia annettu.

 

Moni käyttää julkisilla paikoilla kasvomaskia, mutta kaikki eivät. 

Käytätkö kasvomaskia?

  • Kyllä (54%, 40 ääntä)
  • En (46%, 34 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 74

Loading ... Loading ...

 

Kommentteja aiheesta “Viikon nettikysely: Käytätkö kasvomaskia?

  • 14.11.2020 at 10:13
    Permalink

    En. Eilen silmälääkärissä oli pakko laittaa ja sen ajan pidin. Kun ei noihin ole tottunut, niin en vaan osaa. Ka sitä sitten olisi pidettävä, jos ihan ns. pakko tulisi. Mutta käsiä edelleen pesen useasti, pidän kunnon turvavälit, eikä tässä tule kauheasti liikuttuakaan missään , missä paljon on ihmisiä koolla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä