0

Murtovaras napattiin Aholassa – poliisi vinkkaa keinoja suojautua murroilta

Linnanmäentiellä Aholassa murtauduttiin keskiviikkoaamuna vapaa-ajan asuntoon.

Omistajan riistakamera hälytti liikkeistä ja poliisi sai ripeästi ilmoituksen murrosta. Poliisi otti murrosta epäillyn kiinni ja hänet kuljetettiin Lappeenrannan poliisiasemalle. Anastetun omaisuuden selvittely on poliisilla kesken.

Poliisi vinkkaa ennaltaehkäisemään murtoja parantamalla lukitusta ja valaistusta sekä hankkimalla valvontalaitteita. Lisäksi arvotavarat kannattaa viedä pois, jos vapaa-ajan asuntoa ei käytetä säännöllisesti.

Varkaat etsivät erityisesti elektroniikkaa, arvoesineitä, alkoholia ja aseita.

Myös murtohälyttimiä saa suhteellisen edullisesti. Hälytyksen voi ohjata omaan tai vaikkapa lähellä asuvan tuttavan puhelimeen. Valvontakameroitakin kannattaa harkita, sillä kuvan avulla varkaat voidaan myöhemmin tunnistaa.

 

Poliisihallituksen ohjeet murroilta suojautumiseksi:

Sopikaa, että alueen asukkaat valvovat alueen turvallisuutta eli havainnoivat epäilyttävien henkilöiden liikkeitä ja toimintaa sekä ilmoittavat niistä tarvittaessa poliisille. Kun rikollinen huomaa, että hänet on havaittu, hän ei yleensä jää alueelle vaan vaihtaa maisemaa.

Älä jätä arvo-omaisuutta saataville. Vie kaikki arvokas ja kiinnostava mökistä pois. Älä jätä aseita, alkoholia, elektroniikkaa, työkoneita eli ei mitään, jota on helppo myydä edelleen pimeillä markkinoilla tai verkossa.

Jos arvokkaampaa omaisuutta on pakko jättää mökille, kuvaa omaisuus ja ota mahdolliset tunnisteet ylös. Voit myös merkitä omaisuutesi. Hankittavissa on merkitsemiseen sopivia välineitä, joiden avulla yksilöllisen tunnistusmerkinnän voi hoitaa pienellä vaivalla.

Jätä verhot avoimiksi. Näin varas näkee, ettei vapaa-ajanasunnossa ole mitään anastettavaa.

Hanki valvonta- ja hälytysvälineistöä. Murto- ja kameravalvontalaitteet sekä niistä kertovat tarrat ja kilvet toimivat selkeänä pelotteena.

Älä auraa talvella mökkiteitä turhaan, jos et ole siellä.

Poista postilaatikko kesän jäljiltä tienvarresta.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Miten varmistat näkymisesi pimeässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä