Joutsenet lensivät pois vuosia sitten, ja nyt ideoidaan uutta teosta uuden koulun seinään

Joutsenon ensi vuonna valmistuvan puukoulun toisen kerroksen julkisivuun toteutetaan taideteos. Taideteoskilpailu julistettiin viime viikolla. Myös vanhan, koulukeskukseksi kutsutun koulun julkisivussa

Muistatko vielä tätä taideteosta?

Sari Pullinen

Joutsenon ensi vuonna valmistuvan puukoulun toisen kerroksen julkisivuun toteutetaan taideteos. Taideteoskilpailu julistettiin viime viikolla.

Myös vanhan, koulukeskukseksi kutsutun koulun julkisivussa oli 1980-luvun lopulta lähtien taideteos. Se esitti kolmea lennossa olevaa joutsenta. Tuo osa vanhaa koulua on vieläkin pystyssä, sillä siinä sijaitsevat koulun ruokala ja jumppasali, jotka ovat uudisrakentamisenkin aikana käytössä.

Joutsenteoksen suunnittelivat yläkoulun oppilaat kuvaamataidonopettajansa Sointu Piipposen johdolla. Toteuttajina olivat Joutsenon kunnan maalarit. Jossain vaiheessa joutsenteos maalattiin kuitenkin piiloon.

Toinen taidekilpailu julkistetaan tammikuussa. Siinä etsitään ideoita ruokalaan sijoitettavaan teokseen. Kilpailun järjestävät Lappeenrannan kaupunki ja Kaakon taide.

Lue täältä aiempi juttu aiheesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka