Sairaaloissa ja vuodeosastoilla on vierailu kielletty – säännöstä on vain muutamia poikkeuksia

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on kieltänyt vierailut sairaaloissaan ja lyhytaikaisilla vuodeosastoillaan kiihtyneen koronatilanteen takia. Viime perjantaina voimaan astunut vierailukielto

Aihekuva Taimi Haimila

Joutseno-lehti

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on kieltänyt vierailut sairaaloissaan ja lyhytaikaisilla vuodeosastoillaan kiihtyneen koronatilanteen takia.

Viime perjantaina voimaan astunut vierailukielto ei koske kriittisessä tilassa tai saattohoidossa olevien potilaiden vieraita. Lastentautien osastolla sallitaan perheenjäsenten vierailut. Synnytyksessä ja sen jälkeisessä hoidossa vierailijana voi olla perheenjäsen tai tukihenkilö. Isovanhempien vierailuja ei sallita.

Eksote pyytää myös välttämään vierailuja asumisyksiköissä. 1–2 henkilön vierailusta on sovittava etukäteen, ja se saa kestää korkeintaan varttitunnin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka