Kuusijuhlamuistoissa mennään Pulpin koulun joulunäytelmään ja Ravattilan koulun koko kylän juhlaan

Selostaja nautti roolistaan Pulpilla Muistelen, että ollessani Pulpin ala-asteella 4:nnellä tai 5:nnellä luokalla esitettiin juhlasalissa perinteinen joulunäytelmä Jeesuksen syntymästä. Minulla

Lukijamme muistelevat koulujen joulujuhlia lapsuudestaan. Arkistokuva on vuodelta 2011 Kesolan koulusta. Kuva Marleena Liikkanen

Joutseno-lehti

Selostaja nautti roolistaan Pulpilla

Muistelen, että ollessani Pulpin ala-asteella 4:nnellä tai 5:nnellä luokalla esitettiin juhlasalissa perinteinen joulunäytelmä Jeesuksen syntymästä.

Minulla taisi olla silloin jo ”radioääni”, vaikka se ei ollut vielä niin möreä kuin nykyään. Sain nimittäin toimia näytelmän lukijana.

Seisoin puhujanpöntössä lavan vieressä salin laidalla ja selostin esitettäviä tapahtumia. Muistelen, että pesti jännitti aika lailla etukäteen. Näytelmän kuluessa jännitys karisi, ja loppujen lopuksi ajattelin, että tämä oli paljon kivempaa kuin näytteleminen.

Hyvää joulua joutsenolaisille!

Jani Loijas

Joutseno

Ravattilassa jännitys kohosi ennen juhlaa

Mieleeni ovat jääneet ala-asteen joulujuhlat Ravattilassa. Ne olivat koko kylän lämminhenkiset joulujuhlat.

Esityksiä käytiin koulussa harjoittelemaan jo hyvissä ajoin ennen joulua, ja jännitys oli käsin kosketeltavaa ennen juhlan alkua.

Ohjelma koostui perinteisistä jouluesityksistä ja joulunäytelmästä. Myös juhlatalon koristeluun panostettiin, ja koristeita askarreltiin koulussa.

Kahvit tarjottiin, ja olisikohan puuroakin ollut tarjolla. Joulupukin vierailua unohtamatta. Mukavia, jouluisia muistoja 1980-luvulta.

Heini Räty

Lahti

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka