Avaruusasema-bändin toinen albumi on ilmestynyt – Konemies Jésuksen avaruusmatkalla soi ainakin työmaasaha ja memmotron

Suomiprogebändi Avaruusaseman toinen albumi on nähnyt päivänvalon. Alkusoitto-niminen albumi kertoo imatralaisen avaruustutkimusaluksen ja konemies Jésuksen tarinan. Jésus lähti tutkimaan ajan,

Levynkannen piirros on joutsenolaislähtöisen Liisa Luostarisen käsialaa, ja Avaruusaseman logo Roy Heinon. Kuvankäsittelyn ja taiton on tehnyt Olli Hannonen. Kuva Avaruusasema

Piia Kaskinen

Suomiprogebändi Avaruusaseman toinen albumi on nähnyt päivänvalon. Alkusoitto-niminen albumi kertoo imatralaisen avaruustutkimusaluksen ja konemies Jésuksen tarinan. Jésus lähti tutkimaan ajan, avaruuden ja mustien aukkojen syntyä – tosin voi albumin tulkita myös kuvaukseksi masentuneisuuden mustaan aukkoon putoamisen vastaisesta taistelusta.

Avaruusasema on imatralainen bändi vahvoin joutsenolaisvärityksin. Avaruusasemassa musisoivat Roy Heino, Mikko Kupiainen ja joutsenolaislähtöiset Heikki Pöyhiä, Juuso Partanen ja Lauri Kuosa.

Levyn soitinkirjo on melkoinen. Heino soittaa kitaraa, Moog Sub 37:a ja bongoja, Kupiainen rumpuja, Roland Tr-8:a ja perkussioita, Pöyhiä kitaraa ja perkussioita, Partanen bassoa, Universa Assman 640:a, haitaria, työmaasahaa ja perkussioita ja Kuosa Roland JUNO-106:a, Roland VK-8:a, manikinia, memmotronia ja perkussioita.

Levyllä vierailevat myös Ville Wallenius (vibrafoni, VI-bass ja perkussiot) sekä Juho Hurskainen (saksofoni).

– Kaikki muut, kuten kitarat ja muut helposti tunnistettavat soittimet ovat erilaisia syntetisaattoreita, valottaa Heino kokoonpanoa.

Yhtyeen toinen, kokonaan livenä soitettu levy ottaa askeleen entistä ambientimpaan suuntaan.

– Tyylilaji on kuin venäläishenkinen, vanha scifi – sellainen rujohko ja siloittelematon, Heino valottaa.

Se, kuinka imatralaisen konemiehen avaruusmatka etenee, jää jokaisen kuulijan omalle vastuulle. Mutta lopussa koittaa katharsis, Heino lupaa.

– Pelkojen kohtaamisen jälkeen tulee onnellinen päätös. Levy ei ole synkkä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka