0

Maskisuositus laajeni koskemaan 12 vuotta täyttäneitä – vähävaraisille tarkoitettu maskijakelu jatkuu keskiviikkoisin Joutsenossa

Kasvomaskin käyttöä suositellaan nyt myös peruskoulussa 12 vuotta täyttäneille lapsille. Joutsenon koulussa maskeja on alettu jakaa 6.–9.-luokkalaisille.

Koulujen henkilökunta pitää huolta maskien riittävyydestä ja siitä, että niitä käsitellään ohjeiden mukaan. Kouluihin lisätään roskiksia.

Myös Lappeenrannan kaupungin nuoriso- ja liikuntatiloissa maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita muulloin kuin urheilusuorituksen aikana. Mukana on oltava oma maski.

Eksote jatkaa kasvomaskien jakamista vähävaraisille. Joutsenossa maskeja voi hakea hyvinvointiasemalta (Välskärintie 2) keskiviikkoisin kello 9 –­ 12. 

Maksuttomat maskit on tarkoitettu vähävaraisille, eli heille, jotka eivät pysty ostamaan niitä. Vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan ei tarvitse todistaa.

Eksote on jakanut maskeja tähän mennessä noin 6 700 pussia. Kussakin pussissa on neljä kankaista kasvomaskia, joita voi oikein huollettuna käyttää useita kertoja. Kukin hakija saa neljä maskia.

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalassa kiihtymisvaiheessa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja julkisissa tiloissa. Maskeja suositellaan käytettäväksi koronatestiin mentäessä, riskimaasta palattaessa, yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Millainen luonnonjäillä liikkuja olet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä