0

Jäätilannetta luonnehditaan petolliseksi – miten sinä suhtaudut varoituksiin?

Jäänpaksuus vaihtelee petollisesti koko maassa, ja jäät ovat viime päivien pakkasista huolimatta normaalia ohuempia erityisesti Etelä-Suomessa, varoittaa Suomen ympäristökeskus (SYKE).
Tästä saatiin pahin mahdollinen muistutus myös Suur-Saimaalta, kun Taipalsaaren Saunasaaren edustalla jäihin pudonnut henkilö löydettiin kuolleena sunnuntai-iltana.
Jäällä liikkumista on vielä syytä välttää, sillä jäälle satava lumi hidastaa teräsjään paksuuskasvua, lisää kohvajään muodostumista ja hankaloittaa heikon jääalueen näkemistä.
Arvio jäätilanteesta perustuu 47 havaintopaikan jäänpaksuusmittauksiin. Lauritsalan havaintopaikalla on viimeksi käyty lauantaina 9. tammikuuta toteamassa, että Saimaa on jäässä mutta jää on liian heikkoa mitattavaksi. Yli sadan vuoden mittaushistorian perusteella Saimaata peittää Lauritsalassa tähän aikaan vuodesta keskimäärin 29-senttinen jääkansi.
Seuraava mittauskerta on ensi viikolla, jonne myös Ilmatieteen laitos ennustaa pakkasten jatkuvan. Huomenna torstaina pakkanen kiristynee entisestään.

Miten sinä suhtaudut varoituksiin heikoista jäistä? Millä keinoin varmistat, että jäällä on turvallista liikkua? Vai kierrätkö luonnonjäät kaukaa? Vastaa kyselyymme ja osallistu keskusteluun kommenttikentässä.

Millainen luonnonjäillä liikkuja olet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...

Kommentteja aiheesta “Jäätilannetta luonnehditaan petolliseksi – miten sinä suhtaudut varoituksiin?

  • 16.1.2021 at 09:50
    Permalink

    En ole tottunut olleenkaan liikkumaan jäillä. En käy pilkillä ja miksi lähtisin sinne viimaan kävelemään kun maata riittää kävellä. Pitäisi myös tietää virtaavat paikat ja myös monta muuta juttua , että voisi olla varma jään kestävyydestä. Nuorena kerran kavereiden kanssa olimme , oliko Kesäjärvellä vai Kuurmanpohjassa lammella kuutamokävelyllä ja alkoi olla jo pakkasia , kuljimme aivan rannassa ja siinä sitten petti jää sen verran , että jalat olivat märkinä. Eipä ollut mukava sitten kulkea kotia, oli kuitenkin matkaa.

    Reply

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Millainen luonnonjäillä liikkuja olet?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä