0

Koronatilanne heikentynyt: ”Viruksen mutatoituneet versiot ovat erittäin herkkiä leviämään ja aiheuttavat siten helposti laajojakin joukkoaltistuksia sekä mahdollisia jatkotartuntoja”

Koronatilanne on Etelä-Karjalassa heikentynyt viime viikosta, kertoo tiistaina kokoontunut alueellinen Covid-19-tilannekuvaryhmä. Epidemia on maakunnassa edelleen kiihtymisvaiheessa.
Tartuntamäärät ovat nyt kasvussa myös koronaviruksen muunnosten, virusvarianttien osalta.
– Viruksen mutatoituneet versiot ovat erittäin herkkiä leviämään ja aiheuttavat siten helposti laajojakin joukkoaltistuksia sekä mahdollisia jatkotartuntoja, sanoo Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen tilannekuvaryhmän tiedotteessa.
Suomalainen muistuttaa, että jos oireita ilmenee, on testiin hakeuduttava nopeasti. Näin jää aikaa tavoittaa virukselle altistuneet ennen heidän oireiseksi muuttumistaan. Koronan leviämistä saadaan hillittyä, jos altistuneet ehditään asettaa ajoissa karanteeniin.
Tilannekuvaryhmä toivoo eteläkarjalaisten noudattavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita, suosituksia ja rajoituksia huolellisesti.
Heikentynyt tilanne voi ryöpsähtää leviämisvaiheeseen äkkiä virusvariantin leviämisen, mahdollisten joukkoaltistumisten tai suosituksista luistamisen vuoksi, ryhmä varoittaa.
– Nyt ei ole varaa löysätä annettuja suosituksia. Yli kahden metrin turvaväli, väkijoukkojen välttely, maskin käyttö siellä, missä muitakin ihmisiä on paikalla, sekä ahkera käsienpesu ovat tehokkaimmat henkilökohtaisesti toteutettavat keinot, neuvoo Eksoten avoterveydenhuollon ylilääkäri Sami Raasakka.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä