0

Kymmenen saanut koronavirustartunnan Rauhassa Holiday Club Saimaalla viime viikon keskiviikkona, useat altistuneet

Holiday Club Saimaalla Rauhassa on tapahtunut koronaviruksen joukkoaltistus keskiviikkona 10. helmikuuta iltapäivän ja illan välisenä aikana.

Tuolloin LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston Skinnarilan kampuksen opiskelijoita on viettänyt siellä yhdessä vapaa-aikaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan kylpylävierailusta on seurannut yli kymmenen koronavirustartuntaa.

Lisäksi kymmeniä opiskelijoita on altistunut, testattu ja karanteenissa helmikuun loppuun saakka. On todennäköistä, että tartuntojen määrä nousee nykyisestä, kun uudet testitulokset valmistuvat.

Pääosa sairastuneista ja altistuneista asuu Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön (LOAS) osoitteessa Karankokatu 4. LUT ja LAB kehottavat kaikkia tässä opiskelijatalossa asuvia välttämään kaikkia kampusvierailuita helmikuun loppuun saakka.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan sairastuneista ei ole vieraillut altistavana Skinnarilan kampuksella.

EKSOTE, LUT ja LAB kehottavat kaikkia paikalla olleita tai heidän lähipiiriinsä kuuluvia tarkkailemaan vointiaan, tekemään lievienkin infektio-oireiden ilmaantuessa herkästi oirearvion omaolo.fi -sivustolla tai soittamaan numeroon 116 117 ja hakeutumaan koronatestiin.

Kaikkia yhteisiä kokoontumisia tulee nyt välttää.

Aikaa tapahtumasta on kulunut yli viikko, joten kaikkien siellä olleiden opiskelijoiden kanssa tekemisissä olleiden on tärkeä seurata mahdollisia infektio-oireita ja niiden ilmaantuessa mennä koronatestiin. Koronavirustesti pyritään ottamaan nopeasti, 1–2 vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.

Päänsärky, nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, maku/hajuaistin menetys, vatsaoireet ovat yksittäisinäkin oireina esiintyessään syy hakeutua koronavirustestiin.

Eksoten alueella on voimassa yksityishenkilöitä koskeva 10 hengen kokoontumisrajoitus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä