Yläkoulut ja lukiot etäopetukseen kolmeksi viikoksi ensi maanantaista lähtien

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalassa pahimmassa eli leviämisvaiheessa. Aluehallintoviraston (AVI) päätöksiä rajoituksista odotetaan vielä. Voimassa on toistaiseksi helmikuussa asetettu 20 hengen kokoontumisrajoitus,

Kuva: Merja Kuuramaa

Sari Pullinen

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalassa pahimmassa eli leviämisvaiheessa. Aluehallintoviraston (AVI) päätöksiä rajoituksista odotetaan vielä. Voimassa on toistaiseksi helmikuussa asetettu 20 hengen kokoontumisrajoitus, mutta se muuttunee kuuteen henkeen.

Maakunnan alueellinen tilannekuvatyöryhmä suosittelee pelkästään etäkokouksia ja kehottaa välttämään kaikkia kokoontumisia sekä minimoimaan lähikontaktit kodin ulkopuolella.

Kaupunki ilmoittaa, että 1.–6.-luokkien opetus järjestetään edelleen lähiopetuksena, mutta toisen asteen opetus ja peruskoulun yläluokat ovat etäopetuksessa 8.–28. maaliskuuta

Tämä ei koske perusopetuksen erityisen tuen pienryhmiä eikä perusopetukseen valmistavan opetuksen ryhmiä. Etäopetuksessa oleville järjestetään noutoruokamahdollisuus.

Kevään ylioppilaskirjoitukset toteutetaan suunnitellusti. Karanteeniin määrättyjen kokelaiden järjestelyjä selvitetään parhaillaan yhteistyössä Eksoten kanssa. Etätyösuositus jatkuu.

80 prosenttia maakunnan tartunnoista on alustavan tiedon mukaan mutaatioita, joten isot joukkoaltistukset ja laajat tartuntaryppäät ovat todennäköisiä.

SARI PULLINEN

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka