Joutseno-lehti 50 vuotta

Puoli vuosisataa paikallista tiedonvälitystä

Ajatus paikallislehden perustamisesta Joutsenoon virisi vuonna 1964. Idean takana oli paikallinen Lions Club. Asiaa kypsyteltiin syksyyn 1966, jolloin ensimmäinen Joutseno-lehti ilmestyi Etelä-Saimaan kustantamana.

Lehden ensimmäisenä päätoimittajana oli kuukauden ajan toimittaja Heimo Hänninen. Sen jälkeen päätoimittajina ovat olleet Jorma Räisänen (1966-1974), Anja Okkonen (1974-1985), Heikki Räty (1985-2004),  Mirja Rantala (2004-2016) ja lokakuusta 2016 lähtien Liisa Hupli-Oinonen.

Lehteä kustansi vuoteen 2000 asti Etelä-Saimaan Kustannus Oy. Vuosituhannen vaihteessa kustannusoikeudet siirtyivät Kymen Lehtimedia Oy:lle, joka vuonna myöhemmin vaihtoi nimensä Sanoma Lehtimedia Oy:ksi. Vuodesta 2011 lähtien lehteä on kustantanut ESV-Paikallismediat Oy. Lehti painetaan Kaakon Viestinä Oy:n Lehtipainossa Kouvolassa.

Joutseno-lehden lukijoita edustamaan on lehdelle valittu toimitusneuvosto. Neuvoston tehtävänä on muun muassa välittää lukijoiden palautetta lehden tekijöille sekä ideoida lehden tulevia suuntaviivoja yhdessä henkilökunnan kanssa.

Vuoden 2009 alusta toteutunut Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitos on tuonut paikallislehdelle uusia haasteita ja henkilökunnalle lisää töitä. Lehti on säilyttänyt asemansa joutsenolaisten keskuudessa, mutta uusien tilaajien löytäminen on ollut entistä vaikeampaa.

Paikallisella tiedonvälityksellä on silti paikkansa median ja yhteiskuntarakenteen myllerryksen keskellä.

Lehden juhlanumero ilmestyi 22.9., jolloin tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta Joutseno-lehden ensimmäisen numeron ilmestymisestä.

 

Viikon kysymys

Pidätkö ravintoloiden sulkemista tarpeellisena?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä