Vaalikynä | Lähikoulujen puolustaminen ei vielä ole liian myöhäistä

Ravattilan ja Parjalan koulut lopetetaan, näin oli lasten ja nuorten lautakunta viime kesänä päättänyt. Asiat eivät menneet kuitenkaan aivan nuottien mukaan, ja olen tehnyt valituksen päätöksestä Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Keväällä 2020 kaupunginvaltuusto käsitteli kouluverkkoa, mutta kokousrajoitusten vuoksi valtuusto päätti vain Sammonlahtea ja Kourulaa koskevasta kokonaisuudesta. Muilta osin palveluverkkoasiaan palataan, kun koronaviruksen vaikutus on ohi. Kokonaiskustannukset eivät saa nousta.

Päätettiin yksimielisesti: asiaan palataan. Nyt kuitenkin kesken päätösprosessin asia tuotiin yllättäen lasten ja nuorten lautakuntaan ja kaupunginhallitukseen.

Valtuusto on korkein päättävä elin tässäkin asiassa, joten valtuuston päätöksen yli ei voi kävellä. Kaupunki on antanut vastineensa asiaan, ja oman vastineeni annan 12. toukokuuta mennessä Itä-Suomen hallinto-oikeudelle.

Nyt vetoan teihin Ravattilan ja Parjalan asukkaat, lapsiperheet ja muut: nyt ei pidä antaa periksi, kootkaa joukot lähikouluja puolustamaan, vielä ei ole liian myöhäistä. Saimme uuden hyvinvointi- ja sivistystoimenjohtajan, niin toivoa vielä on, että koulut säilyvät ja siten myös harrastustilat kaikille asukkaille.

Jokunen vuosi sitten Ravattilan koulu oli lopettamisuhan alla, ja mikä oudointa, koulu haluttiin lopettaa, vaikka juuri oli tehty koulun kohdalle pätkä kevyenliikenteen väylää oppilaiden liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Asia saatiin hyvällä julkisuudella torpattua, ja koulu sai jatkaa edelleen toimintaansa.

Valtuusto on korkein päättävä elin tässäkin asiassa, joten valtuuston päätöksen yli ei voi kävellä.

Uuden Joutsenon koulun tiloihin, jos vapaata tilaa on, voisi perustaa jonkun sopivan ammattikoulun opetuslinjan, ei aina tarvitse hakea tiloja kaukaa esimerkiksi Luumäeltä, Ruokolahdelta, vaan aivan omasta kaupungista löytyy keskeiseltä paikalta lisätilaa. Mietintämyssy päähän ja uusia avauksia tälläkin rintamalla.

Nyt kyläaktiivit joukot kasaan ja lähikouluja puolustamaan!

Kirjoittaja on joutsenolainen kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (kesk.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka