Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijan kynä | Joutsenoa ei saa unohtaa, kun kaupunkia kehitetään

Nyt esitetyt muutokset kohdistuisivat kohtuuttoman paljon nimenomaan Joutsenon alueen asukkaisiin. Keskustan ytimessä sijaitsevalla kirjastolla sekä Pulpin koululla on alueen elinvoiman sekä hyvinvoinnin kannalta keskeistä merkitystä.

Lappeenrantaa tulee kehittää kokonaisuudessaan ja kaupungin laita-alueilla asuvilla tulee taata mahdollisuudet hyvinvointiin, koulutukseen ja peruspalveluihin.

Kestävä hyvinvointi sekä laadukkaiden kasvatus- ja koulutuspalvelujen ja lasten oikeuksien toteutuminen eivät saa näyttäytyä vain harvojen ja valittujen oikeutena.

Pohjoisen ja itäisen alueiden perheet tulee huomioida kaupungin strategiaa ja budjettia toteutettaessa. Muun muassa kouluverkkoa koskevia suunnitelmia tehdessä tulee huomioida alueiden erityispiirteet ja välimatkat.

Joutseno on maantieteellisesti laaja-alue. Välimatkat voivat lähimpään kouluun kasvaa hyvinkin pitkäksi, jos kouluverkkoa alueella lähdetään karsimaan.

Lapsiin ja nuoriin koskevat heikennykset näkyvät suoraan hyvinvoinnissa, joilla on merkitystä kustannusvaikuttavuutta arvioitaessa. Tulee huomioida, että vuonna 2022 Joutseno oli muuttovoittoinen alue, josta suurin osa tuli kuntien välisestä muutosta.

Päätöksenteko ei saa olla näköalatonta, ja alkanutta kehitystä ei saa jarruttaa huonoilla päätöksillä!

Kirjoittaja on joutsenolainen tuotantotalouden diplomi-insinööri ja kaupunginvaltuutettu (kok.).