Yhden seurakunnan malli voitti kirkkovaltuustossa – useat joutsenolaisvaltuutetut jättivät eriävän mielipiteen

Yhteinen kirkkovaltuusto käsitteli eilisessä kokouksessaan seurakuntamallia. Prosessin aloitti Sammonlahden seurakunta tekemällä joulukuussa esityksen, että seurakuntayhtymä purettaisiin ja Lappeenrantaan muodostettaisiin yksi

Aihekuva Sari Pullinen

Sari Pullinen

Yhteinen kirkkovaltuusto käsitteli eilisessä kokouksessaan seurakuntamallia. Prosessin aloitti Sammonlahden seurakunta tekemällä joulukuussa esityksen, että seurakuntayhtymä purettaisiin ja Lappeenrantaan muodostettaisiin yksi seurakunta.

Se sai kannattajakseen Lappeenrannan seurakunnan. Joutseno, Lappee ja Lauritsala ovat esitystä vastaan.

Ilkka Tiimo esitti keskiviikon kokouksessa Ilpo Sientolan kannattamana, että yhteinen kirkkovaltuusto jättää yhdistymisestä kielteisen lausunnon.

Äänestyksessä Tiimon esitys hävisi äänin 26–18. Kirkkovaltuusto äänesti myös asian jättämisestä pöydälle, mutta se kumottiin äänin 27–17. Yksi äänesti tyhjää.

Lopulliseksi lausunnoksi tuli, että yhteinen kirkkovaltuusto puoltaa yhden seurakunnan mallia. Asia etenee Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituliin ja edelleen kirkkohallitukseen.

Antti Jarva, Ilkka Tiimo, Pauli Pajunen, Mika Puronhaara ja Jari Lyytikäinen jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Seurakuntayhtymässä on mietitty yhdistymistä useaan otteeseen. Seurakuntien jäsenmäärä laskee jatkuvasti. Vuoden 2015 lopulla jäsenmäärä oli 55 264 ja viime vuoden lopussa 51 526.

Taloudellinen tilanne heikentyy edelleen. Rakenneuudistuksella tavoitellaan ensisijaisesti toiminnan turvaamista. Koronatilanne on osoittanut, että nykyhallinto on kankea.

Seurakunnan työntekijöiden enemmistö on yhden seurakunnan kannalla.

Yhden seurakunnan mallin edustajat puhuvat uusista mahdollisuuksista, vastustajat pelkäävät paikallisuuden menettämistä.

SARI PULLINEN

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka