Eksote kutsuu rokotuksiin myös kirjeitse – ajanvaraus vahvistetaan automaattipuhelulla

Eksote ryhtyy kutsumaan ikänsä puolesta koronarokotuksiin oikeutettuja yli 70-vuotiaita rokotettavaksi kirjeitse tästä viikosta alkaen. Osa saa Eksotelta edelleen soiton tai

Aihekuva Taimi Haimila

Tiina Mansikka

Eksote ryhtyy kutsumaan ikänsä puolesta koronarokotuksiin oikeutettuja yli 70-vuotiaita rokotettavaksi kirjeitse tästä viikosta alkaen. Osa saa Eksotelta edelleen soiton tai tekstiviestin ajanvarausohjeineen.

Kirjeitse lähetettävässä kutsussa ehdotettu ajanvaraus vahvistetaan automaattipuhelulla, joka tulee numerosta 09 4255 1266. Kutsukirjeen mukana tulee kirjallinen toimintaohje automaattipuheluun. Toimintaohjeeseen voi tutustua myös etukäteen Eksoten verkkosivuilla.

Kirjeitse aikoja annetaan kaikkiin Eksoten rokotuspaikkoihin ympäri maakuntaa, ensisijaisesti asiakasta lähimpään rokotuspaikkaan.

Yli 80-vuotiaista eteläkarjalaisista on rokotettu jo yli 80 prosenttia. Kaikkia ei ole saatu puhelimella kiinni. Loppuja yli 80-vuotiaita neuvotaan ensi viikosta alkaen ottamaan yhteyttä Eksoten suuntaan ja varaamaan aika rokotukseen. Ohje ajanvaraukseen julkaistaan ensi viikon aikana.

Ihmisellä voi olla useita diagnooseja, joiden perusteella hän kuuluu useaan eri riskiryhmään. Tällöin voi käydä niin, että hän saa useamman kerran samat ohjeet rokotusajanvaraukseen.

– Aika tulee kuitenkin varata vain yhden kerran. Samalla ohjeella ei voi varata aikaa ystävälle tai läheiselle, sanoo rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto Eksoten tiedotteessa.

Eksoten lähettämien tekstiviestien vastaanotossa on havaittu puhelinkohtaisia poikkeamia. Osassa puhelinmalleista tekstiviesti ei näy oikein. Jos saa sanoilla ”Eksoten koronarokotukset käynnissä” alkavan tekstiviestin, muttei saa lopusta sisällöstä selvää, on soitettava koronarokotusneuvonnan numeroon 05 352 2355.

Samaan numeroon voi soittaa, jos joutuu siirtämään tai perumaan vahvistetun ajan. Rokotettavaksi voi mennä vain oireettomana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka