Päivi-Linnea Pötry jää eläkkeelle, kaupunki hakee kulttuurijohtajaa

Kirjastotoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry jää eläkkeelle. Hän on irtisanoutunut virastaan ja siihen sisältyvistä kulttuuritoimenjohtajan tehtävistä 1. syyskuuta alkaen. Käytännössä hän jää

Päivi-Linnea Pötry toimi pitkään Joutsenossa kirjastonjohtajana. Kuva Mika Strandén

Tiina Mansikka

Kirjastotoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry jää eläkkeelle. Hän on irtisanoutunut virastaan ja siihen sisältyvistä kulttuuritoimenjohtajan tehtävistä 1. syyskuuta alkaen. Käytännössä hän jää vapaalle jo keväällä, tällä tietoa toukokuussa.

Pötry on joutsenolaisille tuttu itsenäisen kunnan ajoilta, sillä hän aloitti Joutsenon kirjastonjohtajana vuonna 1986. Lappeenrannan kaupungin palvelukseen hän siirtyi jo ennen kuntaliitosta.

Vuodesta 2010 Pötry on johtanut myös Lappeenrannan kulttuuritoimea. Nyt järjestely puretaan, ja kulttuuritoimenjohtajan tehtävä muutetaan kokoaikaiseksi kulttuurijohtajan viraksi.

Kaupunginhallituksen päätöksellä virka voidaan laittaa hakuun ja täyttää 1. syyskuuta lukien. Kulttuuritoimenjohtajan viran perustaminen ei kuitenkaan saa nostaa toimialan palkkamäärärahoja tulevalla valtuustokaudella, kaupunginhallitus linjasi.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta on julistanut kirjastotoimenjohtajan viran haettavaksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka