Joutseno-päivien pääjuhla esitteli uuden tulentallojan

Joutseno-päivien pääjuhlaa päästiin viettämään lauantaina torilla helteisessä säässä. Auringonpaisteeseen asetellut penkit jäivät melko tyhjiksi, kun yleisö pakkautui istumaan toriaidan päälle

Joutsenon Kotiseutuyhdistys myi julkaisujaan. Pöydän ääressä Satu Putkisalo ja Laura Luostarinen. Yleisö pakkautui istumaan varjoon. Kuva Sari Pullinen

Sari Pullinen

Joutseno-päivien pääjuhlaa päästiin viettämään lauantaina torilla helteisessä säässä. Auringonpaisteeseen asetellut penkit jäivät melko tyhjiksi, kun yleisö pakkautui istumaan toriaidan päälle puitten varjoon.

Maili Kakkola toi myyntiin leipomaansa rieskaa. Vastaanottajana Ulla Viskari-Lippojoki. Kuva Sari Pullinen

Matti Ahvonen jätti tulentallojan tehtävät kaksi vuotta palveltuaan.

– Vauhtia riitti, oli kaikkiaan parikymmentä lähtöä. Mukavaa oli. Minä olen nyt vapaa mies, Ahvonen sanoi ja jätti ”Joutsenon ylimmän viran” seuraajalleen Tapio Jauholle.

Rieskaemäntä Tuula Partanen solmi uudelle tulentallojalle Tapio Jauholle vyön. Toimitusta seuraa kaksi vuotta tulentallojana ollut Matti Ahvonen. Kuva Sari Pullinen

Rieskaemäntä Tuula Partanen taputteli hempeästi Jauhon tulentallojaksi ja puki hänelle tulentallojan paidan.

– En olisi uskonut, että tämä kunniatehtävä miun kohalle sattuu. Jos vointia on, niin kyllä mie tän hoian, Jauho lupasi.

Vuoden joutsenolainen 2019 Veeti Tikkanen esitti muun muassa kokonaan itse tekemänsä kappaleen Lokakuu ja kertoi opintojensa sujuneen hyvin Sibelius-lukiossa.

Veeti Tikkanen esiintyi muun muassa itse tekemällään kappaleella Lokakuu. Kuva Sari Pullinen

Hänen seuraajakseen Joutseno-lehden lukijat valitsivat Hanni Lindemanin. Lindeman kertoi puheenvuorossaan, että neljäs runokirja näkee päivänvalon tulevina kuukausina.

Kalevi Sirén piti juhlapuheen. Kuva Sari Pullinen

Juhlapuheen piti sotakamreeri Kalevi Sirén. Hän on kotoisin Konnunsuolta ja asuu Kouvolassa. Hän puhui asiantuntevan seikkaperäisesti Suomen ja Joutsenon historiasta, jotka ovat hänen kiinnostuksen kohteitaan.

SARI PULLINEN

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka