Uudet lukiolaiset on valittu, paikka pitää ottaa vastaan parin viikon sisällä

Kaikki Lappeenrannan Kimpisen ja Lyseon lukion opiskelijapaikat ovat täyttyneet. Paikkoja on yhteensä 360. Alin keskiarvo, jolla Lappeenrannan kaupungin lukiosta sai

Aihekuva Lasse Laitinen

Sari Pullinen

Kaikki Lappeenrannan Kimpisen ja Lyseon lukion opiskelijapaikat ovat täyttyneet. Paikkoja on yhteensä 360. Alin keskiarvo, jolla Lappeenrannan kaupungin lukiosta sai opiskelupaikan, oli 7,69. Valittujen keskiarvojen keskiarvo oli 8,76.

Lukiokoulutus alkaa elokuussa. Paikat jakautuvat tasan kahden lukion kesken, ja ne täytettiin hakijoiden hakutoiveiden mukaan peruskoulun päättötodistuksen keskiarvojärjestyksessä.

Ensisijaisia hakijoita kaupungin lukioihin oli 398. Hakijoita on myös muista kunnista kuin Lappeenrannasta.

Sekä hyväksytyille että valitsematta jääneille tulee Opetushallitukselta sähköinen tuloskirje. Myös lukiot lähettivät lukioon valituille henkilökohtaiset kirjeet sähköpostitse 11. kesäkuuta.

Tiedot lukioon valituista on julkaistu lukioiden kotisivuilla, jos hakijat ovat antaneet luvan tiedon julkistamiseen.

Lukiopaikat toivotaan vastaanotettaviksi 15. kesäkuuta kello 15 mennessä. Jos paikkaa ei ota vastaan viimeistään 25. kesäkuuta, paikka vapautuu varasijalle päässeille.

Koulutukseen valitsematta jääneille Opetushallitus lähettää tiedotteen yhteishaun tuloksista 11. kesäkuuta. Ilman toisen asteen opiskelupaikkaa jääneet saavat tietoja muista vaihtoehdoista Opetushallituksen ylläpitämiltä verkkosivuilta www.opintopolku.fi tai peruskoulunsa opinto-ohjaajilta.

SARI PULLINEN

Kommentoi