Ilkka Pöyhönen valittiin edelleen kirkolliskokousedustajaksi vappuna alkavalle kaudelle

Joutsenolainen Ilkka Pöyhönen, 71, on valittu edelleen kirkolliskokoukseen maallikkoedustajaksi seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Kausi alkaa vappuna ja päättyy huhtikuun lopussa 2024. Hän

Seurakunta-aktiivi Ilkka Pöyhösen kirkolliskokousedustajuus jatkuu. Kuva Mari Koukkula

Sari Pullinen

Joutsenolainen Ilkka Pöyhönen, 71, on valittu edelleen kirkolliskokoukseen maallikkoedustajaksi seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Kausi alkaa vappuna ja päättyy huhtikuun lopussa 2024. Hän on toiminut kaksi kautta kirkolliskokouksessa ja sen tulevaisuusvaliokunnassa, viimeksi sen puheenjohtajana.

Pöyhönen toimii tällä hetkellä Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajana sekä Joutsenon seurakuntaneuvostossa. Hän on eläkkeellä LUT yliopiston professorin ja rehtorin tehtävistä, mutta yhä mukana kehittämässä yliopistoa.

Mikkelin hiippakunnan kirkolliskokousvaalissa tiistaina valittiin maallikkoedustajiksi Pöyhösen lisäksi Eeva-Riitta Hahtola, Aimo Koskelo, Seija Kuikka, Minni Kuisma, Ville Kämäräinen, Olli Loikkanen ja Vuokko Vänskä. Pappisedustajiksi valittiin Sammeli Juntunen, Eija Juuma, Mirva Lehtinen ja Sirkka Pylkkänen.

Vaalilautakunnat vahvistavat vaalien tulokset maanantaina 17. helmikuuta. Kirkolliskokoukseen valitaan kaikkiaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa.

SARI PULLINEN

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka