Kenestä vuoden joutsenolainen? Äänestä verkossa tai leikkaa äänestyskuponki Joutseno-lehdestä ja laita postiin

Joutseno-lehti julistaa vuoden joutsenolainen 2019 -kilpailun avatuksi. Toimitus on laatinut ehdokaslistan, mutta äänestää voi ketä tahansa joutsenolaista, joutsenolaislähtöistä tai Joutsenossa toimivaa

Viime kesänä äänestäjät valitsivat vuoden joutsenolaiseksi Black Devils -yhtyeen.

Sari Pullinen

Joutseno-lehti julistaa vuoden joutsenolainen 2019 -kilpailun avatuksi. Toimitus on laatinut ehdokaslistan, mutta äänestää voi ketä tahansa joutsenolaista, joutsenolaislähtöistä tai Joutsenossa toimivaa henkilöä tai tahoa.

Viime vuoden äänestyksen voitti Black Devils -yhtye.

Äänestää voi oheisella kupongilla postitse tai tuomalla sen toimitukseen, tai Joutseno-lehden verkkosivujen www.joutsenolehti.fi kautta (kohdasta Osallistu) viimeistään 2. elokuuta.

Vuoden joutsenolainen julkistetaan Joutseno-päivien pääjuhlassa Joutsenon torilla 10. elokuuta.

Toimituksen ehdokkaat:

Marko Annala. Tampereella asuva, Joutsenossa syntynyt muusikko ja kirjailija, jolta ilmestyi toinen romaani Paasto viime kesänä. Tuonut taiteessaan esiin vaikeitakin ihmiselämän kysymyksiä.

Pentti Itkonen. Joutsenolaisen työ Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtajana on päättymässä ja eläkepäivät alkamassa. Hän on antanut osaamisensa maakunnan asukkaiden hyvinvoinnin järjestämiseen.

Juuso Joona. Joutsenolainen maanviljelijä, joka tutkii ja kokeilee uusia innovaatioita. Hän on saavuttanut niillä myös valtakunnallista huomiota.

Kultsu FC Naiset. Syksyllä koottu joukkue aloitti keväällä hyvällä sykkeellä sarjakautensa KaakkoisSuomi naisten 7V7:ssä. Edustaa Joutsenoa raikkaalla tavalla.

Paula Kärki. Joutsenolaisen HuK Paula Kärjen työn jälki näkyy esimerkiksi viimeisimmässä Tulentallojain tarinoita -sarjan julkaisussa Sotaa Joutsenossa 1918, joka näki juuri päivänvalon. Hiljaisen mutta tärkeän taustatyön tekijä.

Päivi Lavikainen. Joutsenolainen opettaja ja kulttuuriaktiivi, joka rikastuttaa joutsenolaista kulttuurielämää kirjoittamalla ja ohjaamalla näytelmiä, tänä kesänä Aholaan.

Jouko Miettinen. Lappeenrannan kaupungin liikuntapaikkojen vastaava työnjohtaja, joka tiiminsä kanssa pitää Joutsenon ladut ja muut liikuntapaikat esimerkillisessä kunnossa.

Joutsenon Pelastakaa Lapset ry. 60-vuotias yhdistys tukee lapsiperheitä ja järjestää pienellä väellä joutsenolaisille perinteisesti muotinäytöksen keväällä ja lasten oikeuksien päivän tapahtuman syksyllä.

Jani Mäkelä. Perussuomalaisten joutsenolainen kansanedustaja valittiin toiselle kaudelleen kevään eduskuntavaaleissa koko maakunnan suurimmalla äänimäärällä. Hänet valittiin myös puolueensa eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Helmi-Leena Nummela. Nuori joutsenolaissyntyinen näyttelijä on saanut tunnettuutta viime aikoina television viihdeohjelma Putouksen kahdella kaudella sekä menestystä tultuaan valituksi keväällä vuoden teatterinäyttelijäksi roolistaan Sigridinä Kom-teatterin Veriruusuissa.

Lotta-Lisa Pulkkinen. Liikunnanohjaaja pitää huolen siitä, etteivät Joutsenon koulun oppilaat istu liian pitkiä aikoja kerrallaan ja näyttää omalla esimerkilläänkin mallia liikkuvasta elämäntavasta.

Veeti Tikkanen. Nuori muusikko, joka tuottaa musiikkia sekä esiintyy paitsi laulajana myös teatterinäyttämöllä. Tästä nuorukaisesta kuullaan jatkossakin.

Korjattu 10.6. klo 9.52 Lotta-Lisa Pulkkisen nimi oikein ja Jani Mäkelän kohdalla, että hän on ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Pääset äänestämään tästä

Kommentoi