Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden 2019 seniori on monen toimen mies Ilkka Pöyhiä

Ison osan ajastaan Ilkka Pöyhiä kulkee Likosenlahden ja Hinkanlahden väliä puheenjohtajan roolissa. Likosenlahdessa on Joutsenon veneseuran hommia, Hinkanlahdessa Joutsenon saunaseuran.

Ison osan ajastaan Ilkka Pöyhiä kulkee Likosenlahden ja Hinkanlahden väliä puheenjohtajan roolissa. Likosenlahdessa on Joutsenon veneseuran hommia, Hinkanlahdessa Joutsenon saunaseuran.

Joutsenon yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen valitsemalla vuoden seniorilla on yhteiskoulusta pelkästään hyviä muistoja.

— Sieltä jäi monta opettajapersoonaa mieleen, ja tietysti kavereita. Oppilaana olin aika laiska. Tykkäsin kielistä, olin kielilinjalla.

Koulun hän olisi arvionsa mukaan voinut paremminkin hoitaa, mutta ammatinvalinta kävi kivuttomasti.

— Jos joku oli miun juttu, niin poliisin työ. Uran sisällä saattoi vaihtaa työtehtäviä, ja olin puolet ajasta rikostutkinnassa ja puolet järjestyspuolella, mutta koko ajan valtion virkamiehenä saman työnantajan palveluksessa.

Vaikka poliisi joutuu tekemisiin etupäässä elämän pohjamutien kanssa, Pöyhiä sanoo olevansa sellainen luonne, etteivät asiat jääneet vaivaamaan.

Onko mitään, mikä tutussa miehessä olisi vähemmän tunnettua?

— Harrastan single malt -viskejä, Ilkka Pöyhiä paljastaa.

Hän on mukana porukassa, jonka kanssa hankki tynnyrillisen single malt -viskiä ja kypsytti sitä seitsemän vuoden ajan.

Tammikuussa juoma pullotettiin, ja nyt sitä on päästy jo nauttimaan.

Pullojen etiketissä lukee Majakka.

SARI PULLINEN Ilkka Pöyhiä Syntynyt 1953 Joutsenossa, asuu Lampikankaalla. Työura poliisina Helsingin poliisilaitoksella ja nykyisellä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella. Eläkkeellä. Perhe: kaksi aikuista poikaa ja avovaimo. Motto: Keskityn vain niihin asioihin, joille voin jotain tehdä. Joutsenon yhteiskoulun ja lukion seniorit ry:n valitsema vuoden seniori 2019. Tulentalloja 2016-2018.