Setälä vartoo yhä käyttöä

Setälä katsoo ympäröivää Rauhan matkailu- ja vapaa-aikakeskuksen hyörinää pimein ikkunoin. – Rakennukselle yritetään edelleen hakea käyttötarkoitusta. Muuta kerrottavaa minulla ei

1936 rakennettu Setälä (keskellä) on ollut viime vuodet tyhjillään. Kuva Tiina Mansikka

Tiina Mansikka

Setälä katsoo ympäröivää Rauhan matkailu- ja vapaa-aikakeskuksen hyörinää pimein ikkunoin.

– Rakennukselle yritetään edelleen hakea käyttötarkoitusta. Muuta kerrottavaa minulla ei tällä hetkellä ole, sanoo Setälän omistavan kiinteistöosakeyhtiön hallituksen varsinainen jäsen Ilkka Salonen.

Naapurissa seisovan kylpylähotellin, Holiday Club Saimaan johtaja Anne Puhakainen näkisi rakennuksessa mielellään eloa.

– Kyllähän asiakkaamme ovat paljon kyselleet, mikä rakennus on ja miksi se on tyhjillään. Mutta ei siitä mitään harmia meille ole ollut.

Rauhan sairaala-ajoilta peräisin oleva Setälä tontteineen muodostuu kolmesta kiinteistöstä, jotka on kesästä 2012 lähtien omistanut kolme kiinteistöyhtiötä: Kiinteistö Oy Rauhan Käyttökiinteistöt I, II ja III. Ennen määräalojen ja rakennuksen myymistä Miriensis Oy:lle perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun Setälän omisti kaupunki.

Viimeisin kaupungin vuokralainen Setälässä oli Penttiläntien palvelukoti, joka palasi 2012 takaisin vanhaan osoitteeseen saneerattuihin ja uusiksi rakennettuihin tiloihin. Sittemmin rakennus on ollut tiettävästi tyhjillään. Kylmillään se ei Salosen mukaan ole.

Aiheesta lisää 29.12. Joutseno-lehdessä.

Kommentoi