Joutseno-lehden verkkopalvelu uudistui

Tavoitteena on parantaa tilaajien palvelemista verkossa.

Sari Pullinen

Paikallislehti Joutsenon verkkopalvelu on uudistunut. Uudistuksen tavoitteena on parantaa tilaajien palvelua verkossa. Yhä useampi tilaaja lukee lehtensä puhelimesta ja tietokoneelta. Samaan aikaan verkon mahdollisuudet ja tekniikat kehittyvät.

Verkkopalvelun ulkoasua on selkiytetty, ja se on suunniteltu erityisesti älypuhelinten pieniä näyttöjä ajatellen.

Lähes 70 prosenttia lehden lukijoista käyttää sisältöjä älypuhelimella. Uusi verk- kopalvelu toimii myös nopeammin kuin edeltäjänsä.

Käytössä on nyt kaksi eri sovellusta: uusi uutissovellus, jonka pikakuvakkeen voi ladata laitteelle osoitteesta joutsenolehti.fi/asenna.

Uutissovelluksesta voi seurata lehden verkkouutistarjontaa. Joutseno-lehden entinen sovellus muuttui päivän lehti -sovellukseksi, josta pääsee lukemaan näköislehden sekä näköislehden arkistoa.

Päivän lehti -sovellus löytyy Applen App Storesta ja Googlen sovelluskaupasta. Molempiin sovelluksiin sekä verkkopalveluun kirjaudutaan entisellä mediatunnuksella ja salasanalla.

Sovellusuudistuksella pyritään tarjoamaan paras mahdollinen tapa lukea sekä verkkojuttuja että näköislehteä. Sitä, mikä Joutseno-lehden verkkopalvelussa on ilmainen juttu ja mikä taas avautuu tilaajalle, ei eritellä erillisin kuvakkein.

Kun lukija on kirjautunut tilaajana mediatunnuksellaan palveluun, hän voi siirtyä eteenpäin rajattomasti, ja käytössä ovat kaikki lehden sisällöt.

Osa verkkosisällöistä on edelleen vapaasti luettavissa, mutta valtaosa on vain tilaajille. Kaikki verkkopalveluiden sisällöt sisältyvät myös paperilehden tilaukseen.

Jos Joutseno-lehden tilaajalla on voimassa oleva paperilehden tilaus, muttei vielä mediatunnusta, sen pääsee luomaan osoitteessa joutsenolehti.fi/aktivoi.

Uudessa verkkopalvelussa myös juttujen kommentointi on ainoastaan lehden tilaajien käytössä. Samalla kommentointijärjestelmä uudistuu.

Lukija voi luoda tilaajatunnuksillaan nimimerkin järjestelmässä. Kommentit moderoidaan ennakkoon kuten ennenkin. Sen tekee STT.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka