Tilannekuvaryhmä: Yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten turvallista palata lähiopetukseen

Etelä-Karjalan yläkouluissa, lukioissa ja ammattikouluissa voidaan ensi viikolla palata lähiopetukseen. Näin arvioi tiistaina kokoontunut alueellinen Covid-19-tilannekuvaryhmä. Sen mukaan koronatilanne on yhä ”veitsenterällä”. Lähiopetukseen palaaminen onkin herättänyt sosiaalisessa mediassa paitsi kiitoksia myös kritiikkiä.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula perustelee päätöstä ryhmän tiedotteessa lasten ja nuorten hyvinvoinnilla, jonka kannalta lähiopetusta pidetään tärkeänä.

– Tässä kohtaa tilannekuvaryhmä arvioi lähiopetukseen paluun hyödyt suuremmiksi kuin mahdolliset haitat. Muita suosituksia tulee noudattaa nyt erityisen huolellisesti ja rajata koulun ulkopuoliset kontaktit minimiin.

– Jos tilanne huononee uudelleen, myös lähiopetusta joudutaan arvioimaan uudelleen, Karhula muistuttaa.

Opetuksen järjestämisen malli on toisella asteella kuntien itse päätettävissä, mutta erityisesti Lappeenrannan lukioihin suositetaan koronatilanteen vuoksi vuoroviikkomallia.

Yläkoulujen osalta päätös vaatii tuekseen myös aluehallintoviraston tai Eksoten hallituksen päätöksen koulun tilojen sulkemisesta osittain tai kokonaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka