Armilan terveysasemalla on avattu autoilijoille drive in -koronanäytteenottopiste, joka toimii ajanvarauksella

Armilaan avataan drive in -koronatestipiste. Aihekuva. Osmo Kurki

Armilan terveysasemalla Lappeenrannassa on avattu koronanäytteenoton drive in -piste. Näin lisättiin kapasiteettia ja varmistettiin nopea testiin pääsy.

Se on tarkoitettu autolla liikkuville. Jos autolla saapuminen ei ole mahdollista, annetaan lisäohjeet puhelimessa.

Näytteenottopiste sijaitsee Armilan terveysaseman takana olevalla alemmalla parkkipaikalla. Siniset opasteet ohjaavat perille. Testejä otetaan joka päivä kello 8–16. Se toimii ajanvarauksella.

Koronavirustartuntaa epäiltäessä kannattaa ennen ajan varaamista täyttää koronaoirearvio osoitteessa omaolo.fi.

Omaolopalvelun koronaoirearviossa on mahdollisuus varata aika koronanäytteenottoon Honkaharjun ja Armilan terveysasemille, jos oireet sitä edellyttävät.

Jos Omaolon oirearvio ei anna oikeutta ajanvaraukseen, voi oirearvion kuitenkin lähettää ammattilaiselle, joka ottaa yhteyttä.

Jos Omaolo- palvelun käyttö ei ole mahdollista, voi arvion testaus- ja hoitotarpeesta saada ja testausajan varata oman hyvinvointiaseman puhelinpalvelusta tai päivystysapunumerosta 116117.

Hoitaja ottaa näytteenotossa koronanäytteen ohuella tikulla nenänielusta potilaan istuessa autossa. Testitulos valmistuu tällä hetkellä 1– 2 päivän sisällä. Tieto tuloksesta tulee matkapuhelinnumeroon tekstiviestinä.

10–18-vuotiaiden lasten tulokset näkyvät Omakanta-palvelussa, jos lapsella on käytössä henkilökohtaiset pankkitunnukset tai muu tunnistautumismenetelmä.

Ellei tuloksia pääse tarkastamaan sieltä, voi kolme päivää testin jälkeen soittaa omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle tiedustellakseen testitulosta.

Alle 10-vuotiaiden lasten tulokset näkyvät huoltajan Omakannan kautta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka