Ajanvaraus koronarokotuksiin avautui kuusikymppisille riskiryhmäläisille – palvelu ruuhkautui saman tien

Kuusikymppiset riskiryhmäläiset voivat nyt varata sähköisesti ajan koronarokotukseen.

Näin ainakin teoriassa. Eksote tiedotti tänään pari tuntia palvelun avautumisen jälkeen, että sekä puhelinpalvelu että sähköinen ajanvaraus ruuhkautuivat.

Sähköinen ajanvaraus Eksoten asiointipalvelun kautta avautui tänään aamukahdeksalta 60–69-vuotiaille, jotka kuuluvat kansallisen rokoteasiantuntijaryhmän (KRAR) sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) määrittelemiin riskiryhmiin 1 ja 2.

Rokotusaikoja voi varata Lappeenrannassa Isoon-Kristiinaan ja Imatralla Tori-Galleriaan. Lappeenrannassa ensimmäiset varattavat ajat ovat 15.4. ja Imatralla 21.4. alkaen.

Käytettävää rokotetta ei voi itse valita. Pfizer–Biontechin rokote on käytössä 16–64-vuotiaille, Modernan rokote 18–64-vuotiaille ja Astra Zeneca 65–69-vuotiaille.

Astra Zenecan rokotetta ei kuitenkaan anneta niille 65–69-vuotiaille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Ensimmäisellä ja 12 viikkoa myöhemmin pistettävällä toisella rokotuskerralla käytetään samaa rokotetta.

Jos ajanvaraus sähköisen asioinnin kautta ei onnistu, ajan voi varata puhelimitse numerosta 05 352 2355.

Juttua päivitetty 12.4.2021 klo 10.44 lisäämällä otsikkoon ja tekstiin tieto ajanvarauksen ruuhkautumisesta.

Ohje

Näin varaat ajan sähköisesti

Mene nettiselaimella osoitteeseen eksote.fi.

Klikkaa etusivun yläreunan palkista Eksoten asiointipalvelu -otsikon alta painiketta ”Tutustu ja kirjaudu”. Siirryt Eksoten asiointipalvelun etusivulle.

Paina sivun yläreunassa olevaa ”Kirjaudu asiointipalveluun”-painiketta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen, jonka voit tehdä esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi.

Valitse "Ajanvaraus" ja siirry ajanvaraukseen. Siirtymän yhteydessä palvelu tekee puolestasi vahvan tunnistautumisen, jonka hyväksyt klikkaamalla "Jatka palveluun".

Jos ajanvarausjärjestelmässä ei ole näkyvillä varattavia aikoja, rokotteita ei ole saatavilla. Myöskään puhelinpalvelusta ei tällöin voi varata aikaa. Yritä myöhemmin uudelleen.

Varattu aika näkyy Eksoten asiointipalvelussa, jossa sen voi tarvittaessa perua ja varata sopivan uuden ajan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka