Koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus avautui tiistaina kolmelle uudelle ryhmälle ­– tietyt ryhmät voivat varata aikoja myös viikonlopulle

Eksote on avannut tiistaina sähköisen ajanvarauksen koronarokotuksiin kolmelle uudelle ryhmälle: kaikille yli 65-vuotiaille, kaikille 16–64-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville sekä kaikille 50–64-vuotiaille riskiryhmään 2 kuuluville.

– Rokotettavien ryhmien määrää voidaan kasvattaa, sillä olemme saaneet rokotteita lisää ja nyt näyttää siltä, että kaikki annetut ajat eivät vielä ehdi täyttyä aiemmista ryhmistä, kertoo Eksoten koronarokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto.

Rokotusaikoja voi varata Lappeenrannassa kauppakeskus Iso-Kristiinaan ja Imatralla Torigalleriaan. Lappeenrannassa ensimmäiset varattavat ajat löytyvät 15. huhtikuuta alkaen ja Imatralla 28. huhtikuuta alkaen.

Palvelussa saattaa ilmetä ajoittaista ruuhkaa ja hitautta, joka johtuu palvelun kuormittumisesta.

Iso-Kristiinassa rokotetaan lauantaina 17. huhtikuuta ja sunnuntaina 18. huhtikuuta kaikkia yli 65-vuotiaita Astra Zenecalla. Viikonlopun aikoja saavat varata kaikki yli 65-vuotiaat eteläkarjalaiset.

Lisätietoja rokotuksista, rokotettavista ryhmistä sekä ohjeita rokotukseen saapumiseksi löytyy Eksoten verkkosivuilta.

– Sivun kautta tiedotetaan aktiivisesti muutoksista esimerkiksi ajanvaraukseen oikeutetuista ryhmistä ja rokotuspäivistä. Ymmärrämme, ettei kaikilla ole mahdollisuutta seurata sähköisten medioiden kautta tilannetta. Tieto ja rokotteiden saatavuus valitettavasti muuttuvat valtakunnallisesti hyvin nopeasti ja tiheästi, joten esimerkiksi lehti-ilmoitukset ovat usein jo myöhässä ilmestyessään. Tietoa olisi nyt hyvä jakaa niille läheisille, jotka sitä tarvitsevat. Nuorillekin on tässä oiva paikka olla avuksi sukulaisille ja tuttaville, vinkkaa Kuitto.

Rokotteisiin suhtaudutaan Kuiton mukaan sekä valtakunnallisesti että Etelä-Karjalassa myönteisesti.

– Ihmisten suurin huoli tuntuu olevan, mistä ja milloin rokotteen saa. Rokotteiden saatavuuden parantuessa käynnistämme laajemmat massarokotukset. Oma rokotusvuoro ei voi mennä ohi, sillä rokotteen saa myöhemmänkin ryhmän vuorolla, vakuuttaa Kuitto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka