Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pulpin koululaisten Five Fire -yritys osallistuu Pikkuyrittäjät-kilpailun finaaliin huomenna ja torstaina – omia tuotteita, ekologisia sytykkeitä, alettiin kehitellä yhteiskuntaopin tunnilla

Pulpin koulun viidesluokkalaisten Fire Five -yritys osallistuu etänä käytävään Pikkuyrittäjät-finaalikilpailuun. Se käydään 21. ja 22. huhtikuuta.

Finalisteja on neljä. Lappeenrannasta on mukana toinenkin luokka, Kesämäen koulun 6E-luokan yritys. Voitto selviää torstaina 22. huhtikuuta.

Five Firen yritysideointi alkoi viime lokakuussa yhteiskuntaopin tunnilla. Yritys valmistaa ekologisia sytykkeitä: sytykeruusuja, -kierteitä ja kiehisiä. Tuotteissa ja pakkausissa käytetään kierrätysmateriaaleja kuten kananmunankennoja, vessapaperirullia, kynttilänpätkiä, polkupyörän sisuskumeja, käsityöluokan hukkapuita ja sipsipurkkeja.

Tähän mennessä asiakkaille on lähtenyt noin 400 sytykeruusua. Niitä on valmistettu koulutyön ohessa, välitunneilla, käsityötunneilla ja käsityökerhossa. Osa oppilaista on tehnyt ruusuja kotona ja tuonut ne stearoitavaksi koululle.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.–6.-luokkalaisille suunnattu, koko Suomessa toimiva yrittäjyyskasvatusohjelma ja osa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.