Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset jatkuvat toukokuulle pitkälti entisellään – museot raottavat oviaan näyttelykevääseen: Etelä-Karjalan museo esittelee Joutsenossakin vaikuttaneen Jalmari Lankisen elämää, arkkitehtuuria ja valokuvausharrastusta

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalassa edelleen kolmiportaisen asteikon pahimmassa eli leviämisvaiheessa, ja voimassa on joukko Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) tartuntatautilain mukaisia päätöksiä.

Esimerkiksi yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koskee tällä erää 16. toukokuuta asti kuuden hengen kokoontumisrajoitus, jota sovelletaan paitsi sisä- myös ulkotapahtumiin.

Maakunnan covid-19-tilannekuvaryhmän asettama yksityishenkilöitä koskeva kuuden hengen kokoontumissuositus jatkuu toukokuun loppuun. Voimassa on edelleen suositus välttää kaikkia tarpeettomia lähikontakteja.

Kunnat voivat asteittain avata julkisia tiloja. Esimerkiksi museot voidaan avata rajoitetulla asiakasmäärällä 1.5. alkaen.

Etelä-Karjalan museossa avautuu heti vapun jälkeen 2.5. Jalmari Lankinen – Viipurin arkkitehti, Kannaksen valokuvaaja -näyttely, joka esittelee Joutsenossakin vaikuttaneen Lankisen elämää, valokuvausharrastusta ja arkkitehtuuria aina 10. lokakuuta asti.

Taidemuseossa on 30.5. asti esillä Hullu rakkaus – Seppo Fräntin kokoelma -näyttely, johon on jo huhtikuussa päässyt ennakkovarauksella korkeintaan viisi asiakasta kerrallaan.

Lappeenrannan kirjastot jatkavat noutopalvelua 15. toukokuuta asti, ja kirjastoauto pysyy tallissa.

Tilannekuvaryhmä suosittelee myös nuorisotilojen pitämistä kiinni toukokuun loppuun asti.

Toukokuun alusta alkaen kaikki 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat saavat harrastaa sisätiloissa enintään kymmenen hengen pienryhmässä. Ulkona ryhmän koko saa olla korkeintaan 20 henkilöä. Harrastustoiminnassa on toukokuussakin pystyttävä takaamaan yli kahden metrin turvavälin toteutuminen osallistujien kesken.

Myös muut harrastamista koskevat ohjeet säilyvät voimassa. Etelä-Karjalassa noudatetaan valtakunnallista linjaa, jonka mukaan lasten ja nuorten ottelu- ja pelitoiminta voidaan käynnistää kesäkuussa, jos alueellinen tautitilanne mahdollistaa sen.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ei suositella vielä järjestettävän, ja kuntien uimahallit ja kuntosalit suositellaan pidettävän kiinni toukokuun loppuun asti.