Kaupunki haastaa mukaan maailman suurimpiin siivoustalkoisiin – äitienpäiväviikonlopuksi tarjolla myös välineitä roskien keruuseen

Lappeenranta ja Lahti haastavat kaikki yhdeksi toukokuiseksi tunniksi maailman suurimpiin siivoustalkoisiin. Kansainvälisessä haastekampanjassa kannustetaan käyttämään toukokuussa yksi tunti roskien ja jätteiden keräämiseen pois luonnosta.

Lappeenrannassa järjestetään lisäksi paikalliskampanja Matti Muovinen Wanted! (#mattimuovinenwanted) 7.–9.5., jolloin kaupunki opastaa, neuvoo ja tarjoaa välineitä roskien keräämiseen. Kerätyt roskat voi kampanjaviikonloppuna viedä ekopisteille, joista Etelä-Karjalan jätehuolto noutaa ne pois.

Lisätietoja saa kampanjan kotisivulta.

Vappuna avautuvaan karttasovellukseen voi merkitä oman keräyspaikkansa. Kaupunki kerää tietoja roskien ja esimerkiksi kasvomaskien määrästä.

Siivouskampanja on osa Euroopan unionin vihreää viikkoa, ja Lahti ja Lappeenranta ovat tänä vuonna EU:n palkitsemia vihreitä kaupunkeja: Lahti European Green Capital 2021 ja Lappeenranta European Green Leaf 2021 -kaupunki.

Kampanjassa noudatetaan voimassa olevia covid-19-rajoituksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka