Lasten ja nuorten koronarajoituksia puretaan asteittain

Toisen asteen kouluissa lähiopetukseen voidaan palata myös Lappeenrannan lukioissa ensi maanantaista 10. toukokuuta alkaen, linjaa eilen tiistaina kokoontunut Etelä-Karjalan covid-19-tilannekuvaryhmä.

Myös nuorisotilojen ryhmätoiminta voidaan aloittaa asteittain turvaetäisyyksistä ja terveysturvallisuusohjeista huolehtien, jos ryhmän kokoonpano on vakiintunut. Avointa toimintaa nuorisotiloissa ei voida vielä käynnistää.

2001 syntyneiden ja sitä nuorempien sisä- ja ulkoharrastuksissa palataan normaaliaikojen ryhmäkokoihin. Harrastusryhmän on oltava vakiintunut ja perustuttava aiempaan ennakkoilmoittautumiseen.

Oman seuran kesken omalla paikkakunnalla on jo toukokuussa mahdollista pelata ulkotiloissa harjoituspelejä. Turvaväleistä tulee kuitenkin huolehtia pelitoiminnan ulkopuolella esimerkiksi vaatteita vaihdettaessa.

Kaikki harrastajat pitää pystyä jäljittämään jälkikäteen. Turnaustoiminnan järjestämistä ei vielä suositella, eikä toiselle paikkakunnalle ole suositeltua matkustaa pelaamaan edes harjoituspelejä.

Tilannekuvaryhmä ei vielä tällä viikolla ottanut tarkemmin kantaa esimerkiksi lakkiaisten tai kesäleirien ja -tapahtumien järjestämiseen.

Koronavirusepidemia on maakunnassa edelleen leviämisvaiheessa, ja voimassa on kuuden hengen kokoontumisrajoitus.

Koronarokotuksiin voivat varata ajan kaikki yli 50-vuotiaat sekä yli 16-vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka