Etelä-Karjalan epidemiatilanne lieventyi kiihtymisvaiheeseen – valmistujaisjuhlat voi järjestää 20 hengelle, mutta mielellään ulkotiloissa

Etelä-Karjalan koronaepidemia on lieventynyt kiihtymisvaiheeseen. Alueellinen COVID-19-tilannetyöryhmä on lieventänyt tiistaista 18. toukokuuta lähtien yksityishenkilöiden kokoontumisrajoituksia. Koolla saa olla sekä ulkona että sisällä enintään 20 henkeä.

Parantuneesta tautitilanteesta huolimatta kehotetaan edelleen varovaisuuteen sekä pitämään turvavälit ja huolehtimaan käsihygieniasta sekä käyttämään kasvomaskia.

Työryhmä on huolestunut esimerkiksi nuorten mopomiiteistä, joissa voi olla mukana satoja nuoria, sekä isoista juhlista koulujen loppuessa. Se kehottaa vanhempia käymään läpi tilannetta nuorten kanssa ja muistuttaa, että virus voi levitä nopeasti nuorten keskuudessa.

Ylioppilas- ja valmistujaisjuhlia voi työryhmän mukaan järjestää 20 hengen seurueessa ja mielellään ulkotiloissa. Koulujen juhlat suositellaan järjestettävän vain oppilaiden ja henkilökunnan kesken.

AVI ohjeistaa yleisötilaisuuksista, että sisätiloissa voi keskiviikosta 19. toukokuuta lähtien järjestää enintään 20 hengen kokoontumisia ja ulkotiloissa enintään 50 hengen.

Kesäkuun alusta alkaen myös sisällä voi olla koolla enintään 50 henkeä.

Yleisötilaisuuksissa ovat edelleen voimassa valtakunnallisesti kesäkuun loppuun saakka tartuntatautilain 58 c -pykälän hygienia- ja turvavälisäännökset.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka