Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnansyyttäjä selvittää nuorisojoukon kanssa Joutsenossa vapaa-ajallaan riitautuneen poliisin toimia

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella työskentelevän poliisin vapaa-ajan toiminnasta on käynnistetty esiselvitys. Esiselvitys liittyy maanantaina 31. toukokuuta Joutsenossa tapahtuneeseen poliisin ja nuorisojoukon väliseen erimielisyyteen.

Esiselvityksen kohteena oleva poliisi ei ole tällä hetkellä virantoimituksessa.

– Pidämme tätä erittäin ikävänä tapauksena ja olemme puuttuneet asiaan välittömästi. Poliisi ei työnantajana hyväksy työntekijöiltään minkäänlaista epäasiallista käytöstä virantoimituksessa tai vapaa-ajalla, toteaa apulaispoliisipäällikkö Kari Hyyryläinen Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteessa.

Esiselvityksen tiedotusvastuu on tutkinnanjohtajalla eli valtakunnansyyttäjällä. Valtakunnansyyttäjän toimistossa asiaa hoitaa erikoissyyttäjä Heidi Savurinne, jonka mukaan asiasta ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa.

Esiselvityksessä arvioidaan, onko poliisia syytä epäillä rikoksesta. Esitutkinnan aloittamisesta päätöksen tekee syyttäjä, ja mahdollisen esitutkinnan suorittaa jokin toinen poliisilaitos.