Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu vuoden joutsenolaisen 2021 valintaan – viimeinen äänestyspäivä on perjantai 6. elokuuta

Paikallislehti Joutseno järjestää jälleen äänestyksen vuoden joutsenolaisesta. Joutseno-lehden toimitus on laatinut alla olevan listan ehdokkaista, joille voi antaa äänensä.

Äänestää voi joko 10.6. julkaistussa Joutsenon Suvi -kesälehdessä olevalla paperikupongilla tai sähköpostilla.

Paperikupongin voi postittaa tai käydä pudottamassa toimituksen ovista löytyvistä postiluukuista osoitteessa Keskuskatu 7.

Sähköposti tulee lähettää osoitteeseen toimitus@joutsenolehti.fi. Viestin aihekenttään on hyvä merkitä ”Vuoden joutsenolainen”.

Viestiin tulee liittää myös omat yhteystiedot eli nimi, osoite ja puhelinnumero sekä perustelut ehdokasvalinnalleen. Yhteystiedot jäävät vain toimituksen tietoon.

Sähköistä äänestyskuponkia ei enää ole.

Äänestäjä voi ehdottaa vuoden joutsenolaiseksi myös omaa ehdokastaan eli ketä tahansa henkilöä tai yhteisöä, joka on jollain positiivisella tavalla edistänyt viime aikoina joutsenolaisuutta, elämää Joutsenossa tai Joutsenon näkyvyyttä.

Viimeinen äänestypäivä on perjantai 6. elokuuta.

Eniten ääniä saanut ehdokas nimetään vuoden joutsenolaiseksi 2021. Voittaja julkistetaan elokuussa Joutseno-lehdessä sekä mahdollisuuksien mukaan Joutseno-päivien pääjuhlassa.

Viime kesänä lehden lukijat äänestivät vuoden joutsenolaiseksi Hanni Lindemanin keskustaajamasta. Joutseno-lehti on julkaissut vuoden mittaan säännöllisesti hänen runojaan.

Toimituksen ehdokkaat vuoden 2021 joutsenolaisiksi ovat seuraavat henkilöt tai tahot:

Joutseno Boxing Club

Pitänyt Joutsenossa kuntonyrkkeilyharrastusta yllä yli kymmenen vuoden ajan.

Joutsenon Kullervon

jalkapallojaosto

Joutsenon Kullervon jalkapallojaosto täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Käytännössä jalkapalloperinnettä jatkaa Kultsujuniorit.

Joutsenon Opisto

Täytti viime vuonna 70 vuotta, muttei päässyt juhlistamaan sitä koronapandemian vuoksi. Antoi nuorille opiskelijoille ilmaisen majoituksen kuluneeksi lukuvuodeksi.

Risto Kakkola

Pitkäaikainen poliitikko ja ammattiyhdistysaktiivi, joka luopuu tämän vaalikauden päättyessä kunnallisista luottamustehtävistä.

Karjala Kuula

Joutsenolainen petankkijoukkue, joka voitti viime elokuussa seura-SM-pronssia ja on mukana järjestämässä Joutseno-päiviä.

Pulpin koulu

Pulpin koulun oppilaat ovat menestyneet Pikkuyrittäjät-kilpailuissa. Vuonna 2020 EPP-kauppatori-pikkuyritys ylsi kolmannelle sijalle paikallisessa kilpailussa, ja tänä vuonna FiveFire voitti valtakunnallisen kilpailun.

Mari Ravattinen

Työfysioterapeutti ja hyvinvointivalmentaja. Treenixin ja Mielen Melodiat Oy:n toimitusjohtaja. Sai Etelä-Karjalan yrittäjänaisten Vuoden kannustaja -palkinnon.

SaiPan naisten salibandyjoukkue

Joukkueessa pelaa useita joutsenolaisia. Se ylsi B-liigan voittoon viime kaudella joutsenolaisen valmentajansa Toni Soikkelin johdolla.

Marko Tikka

Yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa. Sai Tieto-Finlandian syksyllä 2020 yhdessä Seija-Leena Nevalan kanssa kirjoittamallaan teoksella Kielletyt leikit – Tanssin kieltämisen historia Suomessa 1888–1948. Marko Tikka oli myös mukana kirjoittamassa Etelä-Karjalan historiaa.

Kari Vaske

Liikenneturvan kouluttajana levittänyt liikennetietoutta yhä uusille sukupolville jo 40 vuoden ajan.