Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidemuseossa avautuu tänään näyttely Uno Ullbergista – Suomen viipurilaisimman arkkitehdin kädenjälki näkyy Joutsenossa yhtenä kokonaisena rakennuksena sekä kivijalkana

Lappeenrannan taidemuseossa avautuu tänään lauantaina 12. kesäkuuta näyttely Uno Ullberg – Suomen viipurilaisin arkkitehti.

Näyttely on Arkkitehtuurimuseon tuottama kokonaisesitys arkkitehti Uno Ullbergin (1879–1944) elämästä ja tuotannosta.

Näyttelyn on kuratoinut ja käsikirjoittanut Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala.

Näyttely oli esillä Arkkitehtuurimuseossa kesällä 2020. Lappeenrannan taidemuseossa siihen voi tutustua 5. syyskuuta asti.

Näyttely täydentää Lappeenrannan arkkitehtuurikesän tarjontaa ja Viipuri-teemaa. Etelä-Karjalan museossa on esillä Jalmari Lankinen – Viipuri arkkitehti, Kannaksen valokuvaaja -näyttely.

Joutsenossa on tiettävästi vain yksi nykypäivään säilynyt Uno Ullbergin suunnittelema rakennus: Pöyhiän hovi.

Joutsenon opiston päärakennuksena nykyään tunnetun talon rakennutti Kaarlo Pöyhiä 1922 neljä vuotta aiemmin palaneen Värrön hovin tilalle.

Huhtikuulle 1913 päivätyn rakennusurakkatarjouksen perusteella Ullberg suunnitteli myös Rauhan ravintolarakennuksen. Tästä rakennuksesta on säilynyt sokkeli ja terassiosa, ja sen paikalle valmistui keskipaviljonki 1926.