Asiakasmaksut muuttuvat tänään

Perusterveydenhuollon hoitajavastaanotolle pääsee tästä päivästä alkaen maksutta. Myös poliklinikkakäynnit ovat maksuttomia alle 18-vuotiaille.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuja koskevien muutosten takana on uudistuva asiakasmaksulaki, joka vaikuttaa myös Eksoten asiakasmaksuhinnastoon 1. heinäkuuta alkaen.

Pitkäaikaisen asumisen maksuista säädetään nyt laissa. Esimerkiksi tehostetussa palveluasumisessa asiakkaan omaan käyttöön jää vähintään 164 euroa kuukaudessa.

Laskut oikaistaan tarvittaessa jälkikäteen, jos asiakasmaksupäätöstä ei ole ehditty tarkistaa 1.7. mennessä ja asiakasta on laskutettu vanhan päätöksen mukaisesti.

Uudistusten myötä lähes miljoonan suomalaisen asiakasmaksut pienenevät nykyisestä.

– Lakimuutosten myötä Eksote kuitenkin menettää asiakasmaksutuottoja useita miljoonia euroja vuodessa, mikä osaltaan pahentaa Eksoten taloustilannetta, lakimies Mari Kähkönen sanoo Eksoten tiedotteessa.

Eksote muistuttaa tarvittaessa perumaan varatut ajat ajoissa. 50,80 euron suuruinen sakkomaksu voidaan periä myös maksuttomista palveluista, jos ne jäävät käyttämättä ilman, että aika on peruttu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka