Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaepidemia on Etelä-Karjalassa vielä perustasolla, ja koronaohjeita noudattamalla siirtyminen naapurin perässä kiihtymisvaiheeseen on vältettävissä

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalassa edelleen perustasolla, totesi alueellinen Covid-19-tilannekuvaryhmä tiistaina.

Rajaliikenteen lisääntyminen näkyy kasvavina ilmaantuvuuslukuina, mikä antaa tilannekuvaryhmän mukaan osin todellisuutta heikomman kokonaiskuvan Etelä-Karjalan tilanteesta. Positiiviset rajanäytteet kuvaavat pikemminkin Venäjän eivätkä niinkään oman maakunnan tautitilannetta.

– Pohdintaa tällä hetkellä aiheuttaa se, kuinka lisääntyvä rokotesuoja ja toisaalta kansalaisten hiipuva koronatietoisuus vaikuttavat koronatilanteeseen, sanoo infektioylilääkäri Pekka Suomalainen Eksoten tiedotteessa.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa noudattamaan koronaohjeita kesähelteelläkin, jotta Etelä-Karjala välttyisi kiihtymisvaiheelta, johon esimerkiksi naapurimaakunta Kymenlaakso on siirtynyt.

– Nyt on erittäin tärkeä muistaa maskin käyttö ja jo tutuksi tulleet hygieniaohjeet kuten käsien peseminen ja desinfiointi, välimatkojen pito ja yleinen terveysturvallinen käyttäytyminen.