Ravustus alkaa tänään puoliltapäivin – HESY kieltäisi rapujen elävältä keittämisen ja jättäisi äyriäisten tainnuttamisen ammattilaisille

Ravustuskausi on käsillä. Päivi Konttinen

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY esittää, että ravut ja muut kymmenjalkaiset äyriäiset on tainnutettava ennen keittämistä ja elävien äyriäisten myynti kuluttajille kielletään.

Ravut on perinteisesti keitetty elävinä, sillä kuolleet äyriäiset pilaantuvat nopeasti. Äyriäiset tuntevat kipua, joten saksiniekalle keittäminen elävältä on tuskallinen kuolema, HESY muistuttaa. Kuolema voi myös pitkittyä, jos keitinvesi esimerkiksi jäähtyy liian monen ravun samanaikaisesta keittämisestä.

Äyriäisten lopettaminen edellyttää HESYn mukaan ammattitaitoa, jota kotikokeilla ei yleensä ole. Siksi rapuja ei yhdistyksen mielestä saisi myydä elävinä kuluttajille.

Ravustuskausi käynnistyy tänään keskiviikkona kello 12.

Kommentoi